Üçüz doğuran inek şaşkınlık yarattı

Bolu merkeze bağlı Alıçören Köyü'nde Hüsnü Özcan'a ait ineğin üçüz doğum yapması şaşkınlık yarattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üçüz doğuran inek şaşkınlık yarattı

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alparslan Akpınar, "35 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Milyonda bir görülen bir olay" dedi.

Bolu merkeze bağlı Alıçören Köyü'nde hayvancılık yapan Hüsnü Özcan'a ait ineklerden birine veteriner hekim tarafından suni tohumlama yapıldı. Vateriner hekim Olcay Karakılıç'ın 30 Mayıs 2012'de yaptığı işlemin ardından Holstein ırkı inek, geçtiğimiz hafta üçüz buzağı doğurdu. Biri dişi, ikisi erkek olan üç buzağının doğması bölgede merak uyandırdı. Üçüz doğumun ardından Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de köye giderek incelemede bulundu.

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alparslan Akpınar, 35 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaştım. Çok nadiren görülen bir şey. İneğin ikiz doğurması ihtimali bile yüzde iki. Buna bakıldığında üçüz doğum yapmasının oranını artık siz düşünün. Milyonda bir görülen bir durum. Çok şaşkınız. Buzağıların da sağlık durumları çok iyi" diye konuştu.

Uzun yıllardır hayvan yetiştiriciliğini yaptığını ve ikiz doğum yapan ineklerinin bile olmadığını söyleyen Hüsnü Özcan, "Ancak bir batımda üç buzağıya birden sahip olmam beni hem şaşırttı, hem de sevindirdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber