220 memur yeniden yargılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in 1 Aralık 2001 tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemine katılan ve yapılan yargılama sonucunda beraat eden 220 kişinin, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılanmalarına devam edildi. İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya haklarında dava açılan Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) üye 220 kişiden 66'sı katıldı. Haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, savunmalarında, ''İnsanca yaşanabilecek bir ücret ve demokratik haklarının kazanılması için 1 günlük hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını'' söylediler. Mahkeme, tayinleri çıkan diğer sanıkların talimatla ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

BASIN AÇIKLAMASI

İzmir Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan BES İzmir şube Başkanı Musa Sever, Aralık 2001'deki eylemde demokratik bir hakkı kullandıklarını, bunun sonucunda haklarında dava açıldığını söyledi.

Sever, çalışanların sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna duyurmak amacıyla yaptıkları kitlesel basın açıklamalarının ve hizmet üretiminden gelen gücün kullanılmasının herhangi bir suç oluşturmadığını belirtti. Sever, ''Bizler dün olduğu gibi bugün de sorumluluklarımızın bilinciyle özlük, ekonomik ve demokratik haklarımızın sendikal hak ve özgürlüklerimizin takipçisi olacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber