Zabıtalar çiğköftecileri denetledi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü'ğü ekipleri ile birlikte çiğköfte satışı yapan işyerlerini denetledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2013 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıtalar çiğköftecileri denetledi

Eskişehir genelinde hızlı bir artışla açılan çiğköfte dükkanlarına yapılan denetimlerde, çiğköfte satışı yapan dükkanların belgeleri kontrol edilirken bunun yanında sağlık açısından bir sorun olup olmadığı ve hijyen kurallarına uygunluğu da kontrol edildi. Sekiz işyerinin kontrol edildiği denetimlerde çiğköftelerden numune alan ekipler, hijyen kurallarına uymayan işyerleri hakkında yasal işlem uyguladı. Denetimlerde çiğköftelerin saklandığı dolapların sıcaklık derecesinin uygunluğunu özel cihazlarla kontrol eden yetkililer, sıcaklığın uygun olmadığı işyerleri hakkında yasal işlem uyguladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, çiğköfte ile ilgili olarak denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ve gelişigüzel satış yapılmasına izin verilmeyeceğini söyleyen yetkililer, vatandaşlarında çiğköfte tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber