'Hudutsuz ürün-köy' projesinin tanıtımı yapıldı

Hudutsuz Ürün-Köy (Hudut Birliği) Proje tanıtımı Suşehri ilçesinde yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hudutsuz ürün-köy' projesinin tanıtımı yapıldı

Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Arif Küsmüş tarafından Suşehri Belediyesi konferans salonunda yapılan sunumda, Projenin ana amacının, Mevcut tarımsal üretim sahalarında tarımsal alanlar arası sınırlardan ve parçalılıktan oluşan üretim ve verim kayıplarının önüne geçilmesi, köylerin üretim bakımından tek bir kurumsal yapıya dönüştürülmesini amaçlayan bir proje olduğunu söyledi.

Projenin ileri safhalarında, belirlenecek köylerdeki belirlenen parseller birleştirilerek köylerde tarımsal şirket veya kooperatifler oluşturulacağını söyleyen Küsmüş,

"İsteyen köylü bu şirkete arazisi oranında ortak olacak, istemeyene ise arazisinin karşılığı ödenecektir. Aynı şekilde isteyen köylü bu şirkette işçi olarak çalışabilecek olup, Başta çalışanların sigorta primleri olmak üzere şirkete vergi avantajı sağlanacaktır"dedi.

Suşehri ve Koyulhisar ilçelerini kapsayan bölgede toplam 14 köyde arazi etüt ve fizibilite çalışmaları tamamlandığını vurgulayan Küsmüş, "Suşehri İlçesinde Akçaağıl, Çitlice ve Çataloluk beldesi Selpinti Mahallesi ile, Koyulhisar İlçesinde Aydınlar ve Dilekli köylerinde yapılan etüt sonucu proje için uygun alanlar belirlenmiştir. Yapılan arazi çalışmalarında Uygulama alanı olarak düşünülen bölgeler, toprak özellikleri, toprak derinliği, eğim, toprak bünyesi, taşlılık durumları, drenaj ve alkalilik problemleri bakımından değerlendirilerek tarımsal üretime uygun yapı gösteren alanların seçimi gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Toplantıya; Suşehri Belediye Başkan vekili Nuh Genç, Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç, Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata ve Hudutsuz Ürün-Köy projesi uygulanacak köylerde bulunan çiftçiler, muhtarlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber