Zabıta memuru bulduğu 600 Lirayı sahibine teslim etti

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde zabıta memuru Mehmet Balı, bir arkadaşıyla görevdeyken, yola savrulmuş halde bulduğu 600 lira ile ATM kartını, sahibine teslim etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıta memuru bulduğu 600 Lirayı sahibine teslim etti

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde zabıta memuru Mehmet Balı, bir arkadaşıyla görevdeyken, yola savrulmuş halde bulduğu 600 lira ile ATM kartını, sahibine teslim etti.

Görevi gereği mesai arkadaşıyla birlikte dün akşam saatlerinde Tevfik Fikret Caddesi üzerinde dolaşan 29 yaşındaki, iki çocuk babası Mehmet Balı, bir bankanın ATM'si önünde yola savrulmuş biri 200, dördü 100'er liralık banknotlardan oluşan toplam 600 lira ile Müşerref Akay adına düzenlenmiş bir ATM kartı buldu. Paranın sahibine haber verilmesi amacıyla belediye hoparlörlerinden anons yapıldı. Bu sırada Müşerref Akay'ın, DP'li Belediye Meclis Üyesi Zehra Akay'ın annesi olduğu ortaya çıktı. Mehmet Balı, Bağ-Kur emeklisi 77 yaşındaki Müşerref Akay'ın evine gitti. 600 lira ile ATM kartını kaybettiğini eve geldiğinde fark eden Akay, tam umudunu kaybettiği esnada emekli maaşına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Müşerref Akay, "Böyle ekonomik kriz ortamında düşürdüğüm emekli maaşımı bana teslim eden Mehmet evladıma teşekkür ederim. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Yolda bulduğu parayı sahibine teslim eden Mehmet Balı, "Ben vatandaşlık görevimi yerine getirdim" diye konuştu.

Akay, emekli maaşını kendisine teslim eden Balı'ya 20 lira vermek istedi. Uzun süre direnen genç zabıta memuru parayı çok zor kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber