Sapanca İlçesinde 'Kivi Yetiştiriciliği' eğitimi düzenlendi

Sakarya'nın Sapanca İlçesindeki kivi üreticilerinin teknik bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden konu uzmanlarının katılımıyla eğitim düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sapanca İlçesinde 'Kivi Yetiştiriciliği' eğitimi düzenlendi

Sakarya'nın Sapanca İlçesindeki kivi üreticilerinin teknik bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden konu uzmanlarının katılımıyla eğitim düzenlendi.

Sapanca Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan eğitime ilçedeki kivi üreticileri ve ilçe müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Eğitimde; Dr. Arif Atak kivinin dünyadaki durumu, tarihçesi, yetiştiriciliği konularında; Uz. Kemal Abdurrahim Kahraman ise kivinin bakım, bahçe tesisi konularında üreticileri bilgilendirdiler.

Daha sonra kivi bahçe tesisi ve budaması konularında yapılan bilgilendirmenin ardından üreticilerle birlikte Yanık Köyü'ne ait olan kivi bahçesine gidilerek burada bahçe tesisi ve budama konularında uygulamalı eğitim yapıldı.

Üreticilere ait kivi bahçeleri gezilerek karşılaşılan sorunlar doğrultusunda konu uzmanları tarafından çözüm yolları anlatıldı.

Eğitim sonrasında üreticiler; Organizasyondan dolayı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve eğitimi veren konu uzmanlarına memnuniyetlerini belirterek kivi yetiştiriciliği hakkında doğru bilgiye ulaştıklarını ve bu tür eğitimlerin devamının faydalı olacağını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber