Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı

Hava sıcaklığının; iç ve batı bölgelerde hissedilir olmak üzere (6 ila 12 derece), ülke genelinde azalması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2013 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Trakya kesimi ve İstanbul'da, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çorum ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, Orta Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Yozgat ve Antalya'nın doğu ilçeleri ile gece saatlerinde Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının; iç ve batı bölgelerde hissedilir olmak üzere (6 ila 12 derece), ülke genelinde azalması bekleniyor.

RÜZGAR :İç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Orta Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Yozgat ve Antalya'nın doğu ilçeleri ile gece saatlerinde Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, yerel su baskını, yıldırm, yerel dolu yağışı, toprağın doygun ve havzalarda yüksek doluluk oranının olduğu bölgelerde taşkın riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ulaşımında aksamalar, Soba ve Baca gazı zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımını beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ VE HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber