Ev alırken dikkat edin, siz de dolandırılmayın!

Antalya'da bir inşat şirketinin sattığı evleri alan vatandaşlar, paraları peşin ödemelerine rağmen şirketin evleri ipotek olarak kullandığını, bir ay önce taşındıkları evlerin üzerinde 280 bin TL kredi borcu ve 9 adet haciz olduğunu iddia ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2013 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ev alırken dikkat edin, siz de dolandırılmayın!

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir sitede yaşayan vatandaşlar şirketin kendilerini dolandırdığını iddia etti. Müteahhit firmanın araziyi bir vakıftan aldığını belirten vatandaşlar, inşaat yapıldıktan sonra binanın bir kısmının firmada, diğer kısmını ise vakıfta kaldığını belirtti. Daha sonra vakfın o binaları da firmaya devretmesine rağmen ev sahiplerine tapu verilmediğini söyleyen vatandaşlar, müteahhit firma sahibinin 60 evden sadece 20 tanesine tapu verdiğini söyledi.

20 TAPU VERİLDİ

Şirketten 1,5 yıl önce 109 bin TL karşılığında ev aldıklarını söyleyen Gülay Karagöz aldığı dairenin üzerinde şu anda 280 bin TL kredi borcu ve 9 adet haciz olduğunu belirtti. 60 evden sadece 20'sinin tapu alabildiğini kaydeden Karagöz,

"20 vatandaş tapu almış. 20 tane tapu gelmiş ama üzerine haciz koyulmuş. 20 tanesi de vakıftan tapusu henüz gelmemiş olanlar. Firma sahibi bizim telefonlarımızı açmıyor. Biraz önce aradı konuyu halledeceğini söylüyor ama bize hiçbir şekilde vaat vermiyor. Şu an biz ikinci dolandırıcılıkla karşı karşıyayız. Bize vekalet vererek 'Gidin tapularınızı alın' denildi. Biz gidip tapularımızı aldığımız takdirde başsavcıdan öğrendiğimiz kadarı ile ödemiş olduğum paradan da hak talep edemiyoruz, bir dava açamıyoruz" dedi.

PARAYI PEŞİN VERDİK

Elinde sadece tapunun devredileceğine dair sözleşmesi olduğunu kaydeden Karagöz, "Ama ben şu anda tapuyu gidip aldığım zaman 280 bin lira ipotek, 9 tane haciz var. Ev elimden gittiği zaman hiçbir hak iddia edemiyorum. Herkesten peşin tahsil edildi paralar. 2011 yılında peşin verdim. 109 bin lira karşılığında daireyi bana satış sözleşmesi imzaladı" şeklinde konuştu. Mahkemeye suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Karagöz kendilerine evlere taşınabilecekleri, 31 Aralık'ta ise tapunun teslim edileceğinin söylendiğini bildirdi. Taşındıktan bir ay geçmesine rağmen tapuyu alamadıklarını kaydeden Karagöz, "Şu ana kadar bir girişimde bulunmadılar ama haciz koyanların her an bir girişimde bulunacaklarını, bizi dairelerimizden çıkarabileceklerini bekliyoruz. Kurdeleler takarak bize anahtarlarımızı teslim ettiler. Bir ay önce taşındık. Bizim tek istediğimiz ev, evimizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HAK İDDİA EDEMİYORUZ

100-150 bin TL'lik bir dairenin banka tarafından 280 bin TL'ye nasıl kabul edildiğini anlamadıklarını söyleyen Şeref Karagöz ise "Ama tapularımızı aldığımız takdirde ödemiş olduğumuz paraya hiçbir hak iddia edemiyoruz. Bir güvence yok. Bizim istediğimiz tapularımızı alıp karşılığında ödediğimiz para tutarında bize bir senet vermesi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber