İmam hatipliye kıyak Erdoğan'ı bekliyor

Haber Giriş : 11 Aralık 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avustralya ve Yeni Zelanda'yı kapsayan 10 günlük gezinin ardından Ankara'ya dönen Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Ankara'da, tartışmalara yol açan ?imam hatipliye açık öğretim' dosyası bekliyor. Erdoğan'ın, Milli Eğtim Bakanlığı'nın, düz lise diploması alıp istedikleri fakülteye girebilmeleri için imam hatiplilere açık öğretim diploması verme konusundaki hazırlığına son şeklini vermesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Çelik, son kararı için Başbakan'ın yolunu gözlerken, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nde değişiklik hazırlğı tartışma yarattı. Meslek liselilerin, istedikleri zaman açık-öğretim lisesine geçebilmesine olanak veren düzenleme hazırlığına eğitimcilerden ve YÖK'ten tepki geldi.

KATSAYIYA BY-PASS

İşte eğitim çevrelerinin yaptığı değerlendirmelerden satırbaşları:

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme: Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bu değişiklik, pratikte imam-hatip öğrencilerine çift diploma verilmesi anlamına geliyor. Diğer meslek liseleri, aradaki fark derslerini kapatamazlar, ama imam hatipler kapatabilirler. İmam hatiplere çift diploma verilmesi ortaöğretimin imam hatip eksenli yapılanması anlamına gelir. Katsayıyı atlatmak için yapılan yeni bir by-pass'tır. Bu da bir başka hülledir.

SAHTE DİPLOMA

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut: Bu değişiklik yasaya aykırı. Resmi Gazete'de yayımlandığı anda, idare mahkemesine gidilerek iptal ettirilir. Bazı dersleri ise hiç görmüyorlar. Haketmeyen insanlara sahte diploma verilecek. Çünkü lise diploması verilmesi için normal müfredatta verilen derslerin hepsini okumanız gerekir.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber