'Okullar Hayat Olsun' projesi kadınlara 'Hayat' oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Adana'da açılan İngilizce kursuna katılan kadınların kimi yurt dışında yabancı dil konuşmak, kimi çocuklarına bayancı dil öğretebilmek için kursa katılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Okullar Hayat Olsun' projesi kadınlara 'Hayat' oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Adana'da açılan İngilizce kursuna katılan kadınların kimi yurt dışında yabancı dil konuşmak, kimi çocuklarına bayancı dil öğretebilmek için kursa katılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan ve vatandaşın okuldan yararlanmasını amaçlayan "Okular Hayat Olsun" projesi Adana'da tüm hızıyla devam ediyor. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in destekleriyle bütün okullar vatandaşlar için hayat oldu.

Bu okullardan biri de Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu. Bu okulda bir çok alanda kurs açılarak vatandaşların bu kurslardan yararlanması sağlandı. Okulda açılan kurslardan İngilizce kursu ise an çok rağbet gören kurs oldu. Kursa özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Hepsinin en az 2 çocuğu olmasına yaşları ilerlemesine rağmen kadınlar akşam saat 18.30'dan itibaren 2 saat boyunca ingilizce kursuna gönüllü olarak katılmaya başladı. Öğretmenliğini okulda görevli İngilizce Öğretmeni 24 yıllık öğretmen Sevim Kökmen'in gönüllü olarak yaptığı kursa yaklaşık 20 kadın düzenli olarak katılıyor. Kursa katılan kadınların kimi, yurt dışına çıktığı zaman zorluk çektiği için, kimi çocuklarına eğitim konusunda yardımcı olmak için kursa katılıyor, ancak hepsinin ortak gayesi eğitimli kadın olmak.

İngilizce öğretmeni Kökmen, yaklaşık 2 saat zaman zaman ara vererek kadınları sıkmadan eğlenceli bir şekilde onlara eğitim veriyor. Kökmen, okullar hayat olsun projesi kapsamında kendi çalıştığı okulda akşamları da kurs verdiğini belirterek, "Proje sayesinde kadınlar hayat buldu. Özellikle ingilizce kursuna büyük ilgi gösterdiler. Hepsi de çok başarılı ve azimli yavaş yavaş ingilizceyi öğrenmeye başladılar. Haftanın 3 günü 2'şer saat kurs veriyorum" dedi.

Aynı okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 2 çocuklu Hava Deniz, öğretmen olduğunu ancak ingilizceyi bilmediğini bu nenle yurt dışına çıktığı zaman zorluk çektiğini belirterek, "Kız kardeşimin yanına ABD'ye gitmiştim, orada dil bilmediğim için çok zorlandım bu nedenle eşimle birlikte ingilizce öğrenmeye karar verdik. Ayrıca çocuklara eğitim konusunda yardımcı olmak içinde ingilizce bilmek gerekiyor" diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Hacer Türkoğlu aynı zamanda açıköğretimden ilahiyat fakültesini okuduğunu, ingilizceyi de merak ettiği için öğrenmek istediğini, bir dilin bir insan olduğunu kaydetti. Yine 2 çocuk annesi olan Zöhre Tesbili ise ilerleyen yaşına rağmen ingilizce öğrenmek için kursa geldiğini, öğrenmenin yaşı olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber