Hakkari'de dereler taştı, Bitlis'te çatılar uçtu

Hakkari'de dün geceden beri etkili olan karla karışık yağmur, Bitlis'te ise şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de dereler taştı, Bitlis'te çatılar uçtu

Aşırı yağışların taşkınlara neden olduğu Hakkari'de dereler taştı, kenarlarındaki evler zarar gördü. Bitlis'te ise 80 kilometre hızla esen rüzgar, birçok binanın çatısını uçurdu.

Hakkari'deki karla karışık yağmur, dün akşamdan itibaren etkili olmaya başladı. Aşırı yağışlar, kentin Kıran, Keklikpınar, Sümbül ve Biçer mahallelerinden geçen Katramas ve Sekaf derelerinin taşmasına neden oldu. Taşkınlar, dere kenarındaki bazı çevre duvarlarının da zarar görmesine neden oldu. Bunu üzerine, Vali Yardımcısı Mumammed Önder, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, DSİ Hakkari Şube Müdürü Kerim Aykut'tan oluşan Taşkın Koordinasyon Kurulu, dere kenarında incelemelerde bulundu. Kurul üyeleri, taşan derelerin evlere zarar vermemesi için alınması gereken önlemleri yerinde tespit etti. DSİ ekibi ise menfez ve dere kenarlarında sürekli çalışma yaptı.

Evi dere kenarında bulunan Mustafa Erik en kısa zamanda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Erik, taşkınlar için defalarca Hakkari Valiliği'ne müracaatta bulunduklarını ancak dere kenarındaki evler için gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürdü. Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Taşbaşı köyünde de aşırı yağışlar nedeniyle 3 evin sel sularını içinde kaldığı, can kaybının omadığı evlerde ise hasar meydana geldiği belirtildi.

BİTLİS'TE ÇATILAR UÇTU

Bitlis'te ise 80 kilometre hızla esen rüzgar çatıların uçmasına neden oldu. Şiddetli rüzgar özellikle kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan TOKİ konutlarının da bulunduğu Rahva bölgesinde etkili oldu. Gece geç saatlerde etkili olmaya başlayan rüzgar, TOKİ'deki binaların ve Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin çatısının uçmasına neden oldu. Rüzgarın çatılar, binalardan 100 metre kdar uzaklığa kadar sürüklediği görüldü.

Rüzgarın çatıları uçurmasını ardından etkili olan yağmur, binaların üst katlarında yaşayan vatandaşlara daha büyük sıkıntı yaşattı. Çatısı uçan binaların üzerinde biriken yağmur suları evlerin içerisine sızdı. TOKİ konutlarında yaşayan Mehmet Nuri Kuş, gece saatlerinde evin içerisine sızan yağmur suları ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Evin tüm odalarına leğen bıraktıklarını belirten Kuş, TOKİ yetkililerinden çözüm beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber