Viranşehir'de Türkçe Olimpiyatları yapıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, düzenlenen Türkçe Olimpiyatları etkinliğine katılan Iraklı öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mart 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Viranşehir'de Türkçe Olimpiyatları yapıldı

Öğrencilerin söylediği şarkılar ve gösteriler izleyicilerin ilgisini topladı.

Viranşehir Girişimci İşadamları Derneği tarafından düzenlenen organizasyonuyla, Irak'ın kuzeyinden 30 öğrenci 11'inci Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri kapsamında Viranşehir'e geldi. Viranşehir Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliği; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Değişik yörelere ait halk oyunlarının sahnelendiği etkinlikte, Iraklı öğrenciler; Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirip, şiirler okudu. Gecede konuşan Vali Celalettin Güvenç, Iraklı öğrencilerin Türkçe konuşmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Güzel bir gece yaşanmamıza vesile olan genç çocuklarımızı, kardeşlerimizi yetiştiren bütün hocalarımızı, kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Sizler güçlü olursanız devlet güçlü olur, sizler güçlü olursanız güçlü bir toplum oluruz. İnşallah o yüzden sayılarınız ve güçlerimiz artar. Anadolu'da, Mezopotamya'da var olan bin yıllık, bin 500 yıllık kültürün hepsi aynı, kaynağı aynı, önderi aynıdır. Bizi Türk, Kürt, Arap Fars diye ayırmaya kalkışmışlar ama sevginin muhabbetin önüne geçememişler."

Yaklaşık 3 saat süren etkinlik plaket töreni ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber