Şeref defterini şehit kızı imzaladı

Konya'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıldönümü dolayısıyla bir dizi anma programı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şeref defterini şehit kızı imzaladı

Konya'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir dizi anma programı düzenlendi. Konya Şehitliği'ndeki törende, şeref defterini şehit kızı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun manevi kızı olan Gülnisa Alkış imzaladı.

İlk tören Konya Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Buradaki törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Tören Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ile İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmanın ardından Vali Doğan, 2002 yılında Tunceli'de Çiçekli Dağı yakınlarında şehit olan Piyade Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun manevi kızı Gülnisa Alkış'ı yanına alarak şeref defterini birlikte imzaladı. Vali Doğan, günün anlam ve önemine dair şeref defterinde yazılanları şehit kızı Gülnisa Alkış'a okuttu. Ardından Vali Doğan, protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

"BABAMI ÇOK ÖZLÜYORUM"

Babasının mezarını özenle düzelttikten sonra karanfil bırakan Gülnisa Alkış'ın, babasının resmini okşadıktan sonra öpmesi herkesi duygulandırdı. Babasını çok sevdiğini ifade eden Gülnisa Alkış, fotoğraflarına baktığı babasını çok sevdiğini ve onun yanında olmak istediğini söyledi.

Oğlunun mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan şehit Rıdvan Adam'ın annesi Zeynep Adam da, "Her gün böyle gözyaşı döküyorum. Herkes bir arada olunca bugün çok duygulandım. Kimseye de nasip olmaz, şehit annesi olmak çok güzel" diye konuştu.

Oğlunu 4 ay önce şehit veren Sıdıka Gün ise, "Acımız çok taze, 4 ay oldu oğlum şehit olalı. Vatan sağolsun. Ne diyebilirim ki acısı çok büyük. Çok şerefli bir şey ama Allah'ım sabrını bol verecektir. Sabrediyorum" şeklinde konuştu.

Mezarlıkta şehit çocuklarının babalarının mezarlarına karanfil bırakmaları sırasında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Şehitlikteki programın ardından ikinci etkinlik, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Buradaki program "Çanakkale'den Kurtuluşa" resim ve Fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Açılış, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından görevleri başında şehit düşen asker ve polislerin ailelerine Devlet Övünç Madalyası, protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

Program, Meram Anadolu Lisesi Müdürü Gazi Özdemir'in konuşmasının ardından lise öğrencilerinin "Çanakkale" konulu tiyatro gösterisi sunumuyla sonra erdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber