Nevşehir'de memurlardan 'serbest kıyafet' eylemi

Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur- Sen) Türkiye genelinde başlattığı 'başörtülü ve kravatsız işe gitme' eylemi Nevşehir'de de gerçekleştirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mart 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nevşehir'de memurlardan 'serbest kıyafet' eylemi

Basın açıklamasının ardından kadın öğretmenler derslere başörtüsüyle, erkek öğrentmenler de kravatsız girdi.

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, kılık kıyafet özgürlüğü ile ilgili Memur-Sen Genel Merkezi'nce başlatılan eylem sürecinin amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Özdemir, eyleme Nevşehir'de sadece kendi sendikalarına bağlı öğretmenlerin değil, diğer sendikalara mensup veya hiçbirine üye olmayanların da desteklediğini ve büyük çoğunlukla uygulandığını söyledi.

Özdemir, "Kılık kıyafet özgürlüğünün insanın doğuştan edindiği bir hak olduğunu düşünüyoruz. Bir eğitimciye nasıl giyinmesi gerektiğinin söylenmesini evrensel hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz. Özellikle başörtüsü takan arkadaşlarımız 28 Şubat sürecinde mağdur edilmişlerdi. 82 anayasasından da gelen reflekslerin sona erdirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Güvercinlik İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Fatma Aygün, kamuda fiilen serbest kıyafet uygulamasını sağlamak üzere başlatılan sivil itaatsizlik eylemine destek verdiklerini söyledi. Eylemle tek amaçlarının herkesin yaşaması gereken bir duygu olan özgürlüklerini sağlamak olduğunu vurgulayan Aygün, "Bu ülkede artık isteyen istediği gibi yaşayabilmeli. Tabuların kalkarak insanların şekillerine göre değil de eğitimlerine, yaptıkları işe göre değer bulmaları gerekir. Başörtülüler artık toplumda ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıkarılmalıdır. Bu eylem bana büyük bir özgürlük verdi. Bugün daha güzel ders anlattım, daha mutluydum, daha başarılıydım" dedi.

2000 Evler İmam Hatip Ortaokulu Fen ve Teknoloji Bilgisi öğretmeni İskender Çınar da sendikanın kararını desteklediğini ve diğer arkadaşları ile birlikte sivil kıyafetle derse girdiğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber