Kalp deliği yama ile kapatıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, bölgede ilk kez yapılan bir ameliyatla, 14 yaşındaki bir çocuğun delik olan kalbini yama ile kapattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalp deliği yama ile kapatıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Yamak ve ekibi, kalbinde büyük bir delik olan 14 yaşındaki Okan Dost'un kalbini yama ile kapattı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Birol Yamak, hastalığın çok nadir rastlanılan 'fallot tetralojisi' adlı hastalık olduğunu ve gelişmiş sağlık kuruluşlarında bu ameliyatın yapıldığını söyledi. Yamak, "Kalpte büyük delik yama ile kapatıldı. Ayrıca kalbin sağ tarafından akciğerlere kan götüren damarın çıkışında kas kitlesinin oluşturduğu ciddi bir darlık vardı, onu da ayrı bir yama ile genişlettik. Zor bir ameliyat; daha küçük yaşlarda olması gerekirdi, gecikmiş bir ameliyattı ama başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, ameliyatı gerçekleştiren ekibi kutlayarak, "Tıp fakültemizdeki ekibimizin ortaya çıkardığı güzel sonuçları görmekten mutluyum. Bugün Prof. Dr. Birol Yamak hocamız bölge için ilk olan ameliyatı gerçekleştirdi. Bölge için ilk olan ve Türkiye'nin sayılı yerlerinde İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerde yapılan ameliyatların burada yapılıyor olması bizleri sevindiriyor. Tüm personelimize ne kadar teşekkür etsek azdır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Rektör Gönüllü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Servet Kölgelier ve doktorlar, ameliyat olan hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kalp ameliyatı olan Okan Dost, ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, doktorlara teşekkür etti. Baba Turan Dost da, oğlunun kalbinin doğuştan delik olduğunu ifade ederek, ameliyattan dolayı doktorlara teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber