Fethiye'de din görevlilerine kırım kongo konferansı

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta din görevlilerine Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının belirtileri ve korunma yolları hakkında bilgiler aktarıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fethiye'de din görevlilerine kırım kongo konferansı

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta din görevlilerine Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının belirtileri ve korunma yolları hakkında bilgiler aktarıldı.

Fethiye Müftülüğü'nün her ay düzenli olarak Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda yaptığı din görevlileri toplantısında Müftü Oğuzahan Kadıoğlu genel bilgiler aktarırken, İstanbul Vakıf Emeklilik Yetkilileri, bireysel emeklilik hakkında bilgiler aktardı. Toplantıda ayrıca Fethiye Toplum Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Koray Arslan tarafından da din görevlilerine Kırım-Kongo kanamalı ateşli hastalık hakkında bilgiler verildi. Arslan, bu bilgilerin köy ve mahallelerde halka anlatılması da istendi.

Hastalığın kene tutulmasından veya kenelere çıplak elle dokunduktan sonra mikrobun alınmasına takiben hastalığın belirtileri genellikle 10 gün içinde ortaya çıktığını, hastalığın ateş, halsizlik, üşüme, titreme, kırgınlık, yorgunluk, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile ortaya çıktığı kaydedildi.

Doktor Koray Arslan, vücuda tutulmuş olan kenenin asla çıplak elle çıkartılmaması ve kenenin üzerine alkol, kolonya veya gaz yağı gibi kimyasal maddelerin dökülmemesini, çıkartılamıyorsa doğruca en kısa sürede sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber