Saplantılı aşığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir'de, aşkına karşılık vermeyen bir çocuk annesi 29 yaşındaki Pınar Ünlüer'i pompalı tüfekle başından vurup öldürdüğü, 34 yaşındaki Ezgi Balcı'yı da yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Okan Özparıltı hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mart 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saplantılı aşığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

Olay geçen yıl 3 Aralık'ta Gültepe Semti'nde, Turgut Reis Cadddesi üzerindeki bir ilköğretim okulunun karşısında meydana geldi. Eşinden boşanmış olan Pınar Ünlüer, ilköğetim okulununda okuyan 8 yaşındaki oğlu A.E.K.'yı, ders bitiminde eve götürmek için büfe önünde beklemeye başladı. Bu sırada, Okan Özparıltı da kısa süre arkadaşlık ettikten sonra ayrılık kararı alan ve evlenme teklifini her seferinde geri çeviren Pınar Ünlüer'in bulunduğu büfeye gelerek pompalı tüfeğini peşpeşe ateşledi. Özparıltı'nın iki el ateş ettiği tüfekten çıkan saçmaların başına isabet ettiği Pınar Ünlüer, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Başına saçma isabet eden Ezgi Balcı da hafif yaralandı. Pompalı tüfeği olay yerinde bırakan Özparıltı otomobille kaçtı, daha sonra karakola giderek teslim oldu. Özparıltı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, öldürmek değil korkutmak için ateş ettiğini öne süren sanık Okan Özparıltı hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'kasten yaralama ve mala zarar verme'den 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcı iddianamede, sanığın Pınar Ünlüer'i öldürmeden önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, 'Kaybedecek bir şeyim yok, en fazla senelerimi yer' ve 'Ben seni pembe dünyalarımda sevdim. Şimdi karanlık dünyamda intikam almak için pusuda sabahlıyorum. Son şovum olacak az kaldı' diye yazdığına dikkat çekti. Özparıltı'nın suçu tasarlayarak işlediğini belirtti.

Sanık Okan Özparıltı'nın önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber