Simav Halk Eğitim Merkezi'nde modern bina sevinci

Kütahya'nın Simav ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi'nin Müdürü Ahmet Oğul, yaklaşık iki yıldır çektikleri mekan sıkıntısının TOKİ'nin Hükümet Konağı bitişine yaptığı 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı 12 derslikli modern bina ile sona erdiğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav Halk Eğitim Merkezi'nde modern bina sevinci

19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde hasar gören eski binanın yıkımından sonra zor koşullarda hizmet vermeye çalıştıkları kiralık mekandan bünyesinde dersliklerin yanı sıra laboratuarları, müzik, kuaför, resim atölyeleri, konferans salonu ile yemek ve pasta yapımına uygun özel bölümlerin yer aldığı 4 katlı asansörlü yeni binada önümüzdeki günlerde hizmet verebilmek için taşınma işlemlerine başladıklarını ifade eden Oğul, "Depreme dayanıklı yeni binamızda hem yöneticiler olarak bizler hem de kursiyerlerimiz rahatlayacağız" dedi.

2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde ilçede 133 dalda açtıkları çeşitli kurslar sayesinde Bin 516'sı bayan, 933'ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 449 kursiyere meslek öğreterek aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olduklarına vurgu yapan Oğul,"Yeni hizmet binamızda kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz deprem korkusundan uzak daha kaliteli bir hizmete kavuşacak. Yer sıkıntısından dolayı açamadığımız pek çok kursumuzu yeni binamızda hayata geçirebileceğiz. Hem kursiyerlerimiz hem de bizler rahatlayacağız" diye konuştu.

Oğul, yeni eğitim yuvasının jeotermal enerji ile ısınacağına vurgu yaparak, "Isınma problemimiz olmayacak. Kursiyerlerimize daha çağdaş ve modern bir ortamda kurslar verebileceğiz. Bu dönem 133 dalda açtığımız kurslarımızı okullar başta olmak üzere ilçenin değişik mekanlarından yararlanarak açtık. Kursiyer arkadaşlarımız çok zor koşullarda eğitim aldılar. Şimdi yeni binamızda daha fazla kurs açarak daha fazla vatandaşımıza meslek öğreterek aile bütçelerine katkı sağlamalarını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde açtıkları kurslarda kursiyerlerin elde ettikleri ürünlerin bir kısmını Haziran 2013'de ilçenin değişik yerlerinde açacakları sergilerle halka teşhir etmeyi düşündüklerini anlatan Oğul, şunları söyledi:

"İki yıla yakın bir süreçtir bir binanın üçüncü katında zor koşullarda hizmet vermeye çalıştığımız binadan artık kurtuluyoruz. Çağdaş ve modern görünümü ile göz kamaştıran yeni binamızda deprem korkusundan uzak bir eğitim vereceğimiz için çok mutluyuz. Kursiyerlerimizde yeni binamızı merak ediyorlar. Taşınma işlemlerimiz Mayıs ayının ilk günlerinde tamamlanmış olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber