Toki alt gelir grubu kuraları çekildi

Bitlis’te, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Rahva mevkiinde yaptırılan alt gelir grubu konutları için kura çekimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toki alt gelir grubu kuraları çekildi

Bitlis'te satışa sunulan 254 konut için 649 kişi başvururken, kuralar İsmail Eren Spor Kompleksi'nde yapıldı. Kura çekimine katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, binaların yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Veysel Yurdakul, “Bugün Bitlislimiz için tarihi ve önemli bir gündür. Atalarımızın 'Ahirette iman, dünyada mekan' dediği gibi sosyal dönüşüm ve değişimin en önemli bileşeni olan konut sahibi olmanız, sağlıklı bir çevrede yaşama, çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesi, daha iyi sosyal alanların sağlanması açısından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konutlar yapıldı. Bu sadece Bitlis'te değil Türkiye'nin değişik yerlerinde başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere alt gelir gruplarımız, sosyal bakımdan durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza hizmet sunuyor. Ben Bitlis Valisi olarak Sayın Başbakanımızın bize sağladığı bu imkanlardan dolayı sizler adına teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte bu projede bulunmaktan, sizlere bu kabiliyeti sunmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Çünkü sağlıklı olmayan, sosyal ve ekonomik bakımdan iyi olmayan bir konut mekanının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesi bakımından, dönüşüm bakımından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu kurada evlerine sahip olacak olan sizlere hayırlı olmasını diliyor, kuranın herkese hayır getirmesini diliyorum” dedi.

Vali Yurdakul, konuşmasının ardından ilk kuraları çekti. Kurada ismi çıkanları kutlayan Vali Yurdakul, daha sonra salondan ayrıldı.

254 konut için çekilen kurada 126 kişi de yedek olarak seçildi. Noter huzurunda çekilen kuralar yaklaşık 1 saat sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber