PKK resmen ateşkes ilan etti

Murat Karayılan, Almanya'daki Nevruz kutlamasına gönderdiği mesajla Abdullah Öcalan'ın çağrısına yanıt verdi.

Haber Giriş : 23 Mart 2013 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK resmen ateşkes ilan etti

Karayılan, "21 Mart'tan bu yana ve bundan sonra biz hareket olarak, KCK, PKK ve HPG olarak resmi ve açık bir şekilde ateşkes ilan ediyoruz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 21 Mart günü Diyarbakır'da 2 milyona yakın kişinin katıldığı Nevruz kutlamasında PKK'lıların sınırdışına çıkması için tarihi bir barış çağrısında bulunan Abdullah Öcalan'a, bugünkü Bonn Nevruz kutlamasında yanıt verdi. Karayılan mesajında, "Önder Apo'nun verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır" derken, geri çekilme için gerekli koşulları da açıklıyor.

GERİ ÇEKİLME ŞARTLARI

PKK'lılar hiçbir askeri eylem yapmayacaklardır. Türkiye sınırlarında olan askeri faaliyetleri, ateşkes çerçevesinde planlanacaktır. Ama eğer güçlerimize saldırı olursa, elbette güçlerimiz bu saldırılar karşısında kendilerini koruyacaklardır. Bir kere daha saldırılara karşı misilleme hakkımız olacaktır. Ama eğer, güçlerimize karşı saldırılar olursa, o zaman gerilla güçlerimiz kendilerini koruyacaklardır. Bu dünyevi bir haktır, meşru bir haktır. Uluslararası yasalarda da bu var. Yok eğer kimse güçlerimize saldırmazsa güçlerimizde hiçbir askeri eylem yapmayacaktır. Şimdilik kesinleşen kararımız budur.

GERİ ÇEKİLME ZEMİNİ OLUŞTURULURSA ONU DA YERİNE GETİRİRİZ

Geri çekilmeye ilişkin olarak da; eğer Türk devleti, hükümet ve parlamento sorumluluğunu yerine getirir ve geri çekilmeye ilişkin gerekli kararları alırsa, gerekli komisyon ve kurumları oluşturursa, geri çekilmenin zeminini eğer oluşturursa biz onu da yerine getireceğiz. Şimdi bu zeminin oluşturulmasını bekliyoruz. Bu konularda bizim söyleyeceklerimiz kısaca budur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber