54 yıllık kan davası barışla bitti

Derik ilçesinde iki aşiret arasında 54 yıldır süren kan davası, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
54 yıllık kan davası barışla bitti

Derik ilçesinde Tahiri ve Hezat aşireti arasında 54 yıl önce başlayan ve 4 kişinin ölümüne neden olan kan davası, verilen barış yemeğiyle son buldu.

Bir lokalde düzenlenen barış yemeğinde konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ, 1959 yılından beri süren kan davasının barışla sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

''Bundan sonra insanlarımız çocukların geleceğini karartmamalıdır. Enerjilerini barışa, huzura, medeniyete, gelişime, değişime uyarlamaları lazım. Türkiye'de artık konsept değişti. Çatışma ve çekişme konseptinden artık kurtuluyoruz. Ayağımızdaki prangaları çözüyoruz. Sayın başbakanımız büyük bir devlet adamı liderlik vizyonunu göstererek Türkiye'nin rotasını barışa, kardeşliğe çevirmiştir'' diyen Akdağ, bunun yerel anlamda da yansımalarını görmenin mutluluk verici olduğunu bildirdi.

Akdağ, şöyle konuştu:

''İnşallah bu diğer küskünlere, kan davasını güden insanlarımıza bir başlangıç olur. Olumlu örnek teşkil eder. İnsanlarımız artık enerjilerini bu tür yersiz şeylere harcamamaları gerektiğini anladılar. Bu önemli bir aşamadır. İnşallah bundan sonra zamanımızı güzel şeylerle harcayacağız.''

Barış yemeğinde kadınların da yer almalarının önemli olduğunu dile getiren Akdağ, ''Eskiden anlatırlar çatışan iki grubun arasına bayanlar gidip gelir hatta bir bayan başörtüsünü çıkarıp ortaya bırakırsa çatışmayı sonlandırırdı. Biz öyle bir gelenek ve medeniyetten geliyoruz'' dedi.

Daha sonra yaklaşık 5 bin kişi barış yemeği yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber