Ali Utku'nun organlarını bağışlayan ailesine plaket

Adana'da, organlarıyla 5 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in ailesine organ bağışı kararı aldığı için plaket verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ali Utku'nun organlarını bağışlayan ailesine plaket

Adana'da, organlarıyla 5 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in ailesine organ bağışı kararı aldığı için plaket verildi.

Çevre Kültür Sağlık ve Yardımlaşma Derneği'nin (ÇEKSAY) geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale Destanı Konferansı öncesi, 28 Şubat'ta hayatını kaybeden ancak organlarıyla çok sayıda hayatı kurtaran Ali Utku Yücel'in anısına, annesiyle birlikte organ bağışı kararı alan babası Kemal Yücel'e plaket verildi.

"Aramızdan sevgi saçarak ayrılan, ayrılırken de bir çok kişiye can olan Ali Utku Yücel'e ve organ bağışıyla da bu onurlu, insancıl davranışı sergileyen ailesine şükranlarımızı sunuyor, Mavi Çocuğu her an kalbimizde taşıyacağımızı bilmelerini istiyoruz" yazılı plaketi alan Kemal Yücel, oğlunun kalbini taşıyan 2,5 yaşındaki Melek'i İzmir'e görmeye gittiğini ve oğlunun bir başka bedende yaşadığını hissettiğini söyledi. Yücel, böylece onun ölmediğini ve başka hasta çocukların kurtulmasıyla acısının hafiflediğini vurguladı.

Başkent Üniversitesi Nefroloji Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Zümrütdal da hastanelerinde Ali Utku'nun organlarıyla hayat bulan insanları ve çocukları tedavi ettiklerini anlattı ve organ bağışı yapan Kemal Yücel ve Ali Utku'nun annesine teşekkür etti. Doç. Zümrütdal, "Anne ve baba olarak yaptıkları bu davranışla topluma çok önemli mesajlar verdiler. Bu mesajı herkese duyurmak ve yaymak gerekiyor. Çünkü organ bekleyen çok fazla insan var. Allah herkese böyle yüce bir görevi nasip etsin diyorum. Ali Utku böylece başka bedenlerde, canlarda hayat buldu. Şu anda yaşadığını ve sonsuza dek yaşayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber