Yaşasaydı 19'uncu yaş gününü kutlayacaktı

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada yaşamını yitiren Aslı Nemutlu, yaşasaydı bugün 19'uncu yaş gününü kutlayacaktı

Haber Giriş : 24 Mart 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşasaydı 19'uncu yaş gününü kutlayacaktı

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada yaşamını yitiren Aslı Nemutlu, yaşasaydı bugün 19'uncu yaş gününü kutlayacaktı.

Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan Erzurum'a gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde yarışmanın yapılacağı Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta bariyerlere çarparak öldü. Genç kayakçının ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, TKF Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezinin mekanik işlemlerinden sorumlusu Ebubekir Urhan hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3- 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kızları Aslı'nın ölümünden sonra hukuk mücadelesi sürdüren anne Ayşe Elerman Nemutlu ile baba Ahmet Metin Nemutlu, kızlarının adını yaşatmak için büyük bir çaba harcıyor. Aile, Türk Eğitim Vakfı'nda 'Aslı Nemutlu bursu' açıldığı, başarılı öğrencilere burslar verilerek Aslı'nın bu fonla yeniden hayat bulacağına dikkat çekti. Kızlarının adına bir internet sitesi açan Nemutlu çifti, burada Aslı'ya ait şiir, yazı, fotoğraf ve görüntülerini paylaşıyor. Bugün Aslı'sız 2'nci yaş gününü kutlayan aile, internet sitesinde ve anne Ayşe Elerman Nemutlu'ya ait sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kızlarının mum ışıkları arasındaki fotoğrafını, "Mutlu yıllar kar taneciği. Doğum gününde sevgimiz her zaman ki gibi Aslı ile. Eminiz ki onun sevgisi de bizle ve bugün YGS'ye giren tüm arkadaşları ile. Herkese Aslı'mız adına başarılar dileriz" yazısı ile paylaştı.

'Aslı Nemutlu- Kar Tanesi' adlı isternet sitesinde babası Ahmet Metin Nemutlu'nun kızına bir şiir yazdığı görüldü.

Babanın kızına yazdığı şiir şöyle:

"Sanki dün gibi hafızalarımda/ Doğumhane kapısında heyecanla bekliyordum/ Seni sağlıklı görmek için Allah'ıma dua ediyordum/ Saat 12.35 …/ Gözümüz aydın kızımız dünyaya geliyor/ Nurtopu gibi Aslı herkese merhaba diyor/ Allah anasına babasına bağışlasın tebrikleri/ Ne bileyim süremizin 18 sene olduğunu/ Bilsem her günümü seninle geçirirdim/ Allah'ım seni daha çok seviyormuş/ Yanına çok çabuk aldı göremedik 18'inci yaşını/ Sensiz ilk, Allah sağlık verirse de sayısız/ Yaşlar kutlayacağız gıyabında kızım/ Akşam yaş günü kutlaman var evimizde, odanda.../ Fırsatın olursa beklerim Kartanem…/ Babalar kızlarını çok severmiş/ Ben de hep öyle yaptım/ Sevgimle Aslıcım…"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber