Burhaniye'de kadınlar da arıcı oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı arıcılık kursu büyük ilgi görürken, kursa katılan 43 kişinin 4'ünü de bayanlar oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye'de kadınlar da arıcı oldu

160 saatlik kursta arıcılığı öğrenen vatandaşlar Pelitköy beldesinde düzenlenen uygulama eğitimine katıldı. Uygulama eğitiminde erkekler birlikte maske giyen kadınlar Arıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dokuz'un anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi. Kursa katılan kadınlar arıcılıkta iddialı. Ev ekonomilerine destek ve eşlerine yardımcı olmak istediklerini anlatan bayanlar, eğitimin yararlı olduğunu söylediler. Kursun öğretmenliğini Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ile ziraat mühendisi Yener Erden yaptı.

Eğitimin yararlı olduğunu anlatan Aysel Şahin, "Müdürümüz eğitim için getirdi. Arıyı ilk defa burada gördük. Hiç değilse öğrenmiş olduk. Polen ve ana arıyı öğrendik" dedi. Fatma Budak ise" Arı kovanı hiç açmamıştım. İlk defa burada gördüm.

2 kovan aldığımda acemilik çekmeyeceğim" dedi. Müzeyyen Karaca ise, "İlk defa arıyı burada gördüm. Arı açmayı, yumurta ve poleni burada gördüm. Amacım arıcı olmak. Eşime yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu.

Kurs sayısını artırmak için çalıştıklarını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, "19 Şubat'ta arıcılık kursuna başladık.

22 Mart'ta sona eren kursa 4 de bayan katıldı. Kursiyerlerle birlikte Pelitköy sahiline arıların yanına geldik. Burada arıcılık için birebir tatbikat yapıldı. Arkadaşlar gayretli. Olumlu çalışmalar var. Bu yıl kurs sayısını 150'ye çıkardık. Arıcılık ve kalorifer ateşçiliği

kursları açıyoruz. Kurslarımıza kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü destek veriyor. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi. Burhaniye Arıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dokuz da" Şimdi kazamızda Balıkesir'imizde arıcılık yapanlar artmaktadır. Bu kursların açılması iyidir. Böyle tatbikat olursa daha iyi. Bayanların da katılması çok güzel. Bu aile ziraatı olduğu için bayanların da katılması çok iyi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber