Mantı yaparak 45 üniversite öğrencisini okutuyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlardan maddi yardım toplamakta sıkıntı çeken Nevşehir Yardımseverler Derneği, çareyi mantı yapıp satmakta buldu. Haftanın bir günü dernek binasında bir araya gelen dernek başkanı ile üyeler, yaptıkları mantıları satarak 45 üniversite öğrencisinin okul giderlerini karşılıyor.

Her yıl vatandaşlardan topladıkları bağışlarla fakir ve yardıma muhtaç insanlara yardım yapan Yardımseverler Derneği Nevşehir Şubesi, vatandaşlardan yeterli bağış toplayamayınca soruna kendince bir çözüm buldu. Dernek Başkanı Fatma Bay ve diğer yönetim kurulu üyeleri, hayırsever esnaflardan aldıkları un ile hamur yoğurup mantı kesmeye başladı. Dernekte kestikleri mantıları, yine derneğin odalarında pişirerek vatandaşlara satan dernek, bu sayede ayda yaklaşık 2 bin YTL gelir etmeye başladı.

Nevşehir Yardımseverler Derneği'nin uzun yıllardır başkanlık görevini yürüten emekli öğretmen Fatma Bay, ekonomik kriz sonrasında çareyi üretmekte bulduklarını, bu işi büyük bir zevkle yaptıklarını söyledi. Dernek binasında yardımsever 25 bayan ile birlikte yaptıkları mantıların satışı ile 45 üniversite öğrencisine 3 ayda bir 150 YTL burs sağladıklarını belirten Başkan Bay, mantı üretimi sayesinde bugüne kadar 40 öğrenciyi üniversitelerden mezun ettiklerini söyledi. Nevşehir Yardımseverler Derneği Başkanı Bay, "Derneğimiz fakir ve dar gelirli vatandaşlara yardım sağlamak amacıyla kuruldu. Bunu yaparken de vatandaşlarımızdan bağış alıyorduk. Fakat yaşanan ekonomik kriz sonrasında bağış oranlarında büyük bir düşüş oldu. Biz de çareyi üretmekte bulduk ve ücretsiz olarak sağladığımız un ve yumurtalarla ev mantısı ve erişte üretmeye başladık. Yaptığımız mantıları pişirerek dernek binamızın bulunduğu iş hanı çevresindeki esnaflara porsiyonu 2 YTL 50 kuruştan satmaya başladık. Bu sayede derneğimizin gelirini artırmış olduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber