Üniversite hastanesinde taşeron protestosu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanlarından bir grup, taşeron firmalar üzerinden çalıştırılmalarını protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2013 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite hastanesinde taşeron protestosu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan sendikalı işçiler, yaklaşık 6 ay önce Antalya 1'inci İş Mahkemesi tarafından verilen kararın uygulanmamasını gerekçe göstererek, eylem düzenledi. Rektörlük tarafından ihale yapıldığı duyumunu alan yaklaşık 150 çalışan, Acil Servis önünde toplandı. Kampüs içerisinde güvenlik önlemi alan polise toplumsal olaylarda kullanılan TOMA eşlik etti.

Eyleme katılan Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, "Rektörlük binasında ihale yapılacağını duyduk. Mahkeme, 'Sağlık sektöründe taşeron firma işçi çalıştıramaz' diyor. İhaleyi alacak olan firma bu arkadaşları tanımaz. Bu arkadaşlar sekreter, hemşire, hastabakıcı gibi 6-8 senedir burada çalışan hastane personelidir. Mahkeme kararı olmasına rağmen bu kişileri taşeron firmayla çalıştırmak istiyorlar" diye konuştu.

Gruptakiler, 'Çalışan burada rektör nerede?', 'İşçiler kardeş, patronlar kalleş', 'Direne direne kazanacağız' gibi sloganlar atarken, çalışanlardan bazıları da müzik eşliğinde oynadı. Hastane ile kampüs alanını ayıran kapıda toplanan grup, alkışlı protestoda da bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber