'Genç dönüşüm projesi' YGS'de uygulandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca başlatılan "Genç Dönüşüm Projesi" kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) adaylara dağıtılan kırtasiye malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Genç dönüşüm projesi' YGS'de uygulandı

Kastamonu Gençlik Merkezi üyesi 25 gönüllü tarafından il genelindeki okullarda sınava giren adaylardan toplanan üç biner adet kalem, silgi ve kalemtıraştan iki yüzünü Reşit Çubukçuoğlu İlkokulu'nda ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Gönüllüler adına konuşan Hüseyin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlarda dağıttığı kırtasiye malzemelerini, "Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma" sloganıyla topladıklarını söyledi.

YGS'nin ardından yaklaşık olarak 3 bin kırtasiye malzemesi topladıklarını aktaran Özcan, "Kastamonu Reşit Çubukçuoğlu İlkokuluna iki yüzer kalem, silgi ve kalemtıraş bıraktık. Ayrıca bakanlığımızın yayınlarını gittiğimiz okullara bırakıyoruz" diye konuştu.

Kırtasiye malzemesi dağıtılacak okulların seçilmesinde titizlikle hareket ettiklerini aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Okulları yerine, fiziki yapısına ve öğrencilerin maddi durumlarına göre seçiyoruz. Projeyi gerçekleştirirken, toplamaktan ziyade dağıtmak daha büyük bir zevk oluyor. Biraz önce içeride kırtasiye malzemelerini dağıttığımız öğrencilerin gözlerindeki ışıltı yeterli oluyor.

Böyle bir projeyi hazırlayan bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu projede yer almak bizleri çok memnun etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber