Kayseri'ye Harvard geliyor

Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi, 'Ortadoğu'nun Harvard'ı' sloganıyla eğitime başlıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mart 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'ye Harvard geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını taşıyan ve Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ), eğitim hayatına da kendinden söz ettirerek başlıyor. Önemli işadamları tarafından da desteklenen AGÜ, yine üniversite bünyesinde kurulan 'Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı' sayesinde her öğrencisine burs verecek. Üniversiteyi destekleme vakfında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gül'ün kardeşi Macit Gül, oğulları Mehmet Emre, Ahmet Münir ve damadı Mehmet Sarımermer ile Güler Sabancı, Ali Sabancı, Ferit Şahenk, Tuncay Özilhan, Hacı Boydak, Rifat Hisarcıklıoğlu, Hamdi Akın ve daha birçok işadamı bulunuyor.

İNGİLİZCE EĞİTİM

Üniversite, 'Ortadoğu'nun Harvard'ı olacak' sloganıyla yola çıkıyor. Eğitimini tamamen ingilizce verecek olan üniversite, 2013- 2014 akademik yılında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri altında açılacak programlara ilk öğrencilerini kabul edecek. Öğrenciler, hazırlık sınıfının 2. döneminde ABD'ye gönderilerek dil eğitimleri tamamlayacak.

KAMPÜS'E MİMARLIK ÖDÜLÜ

Cumhuriyet döneminin önemli sanayi kuruluşlarından olan ancak 1999 yılından bu yana atıl durumda kalan Sümerbank Bez Fabrikası, Abdullah Gül Üniversitesi kapsamında eğitim, kültür ve sosyal merkezi olacak. Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi Projesi, Singapur'da beşincisi düzenen Dünya Mimarlık Festivalinde (World Architectural Festival) 'Eğitim Yapıları' kategorisinde birincilik de kazandı. Jüri üyeleri projeyi değerlendirirken, projede kullanılan grafik ve planların 'çok zarif bir mimari dili ortaya çıkardığı' belirtildi. Kayseri'de 1933 yılında Rus mühendislerce kurulan Sümerbank Bez Fabrikası, üretimini 1999 yılında durdurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber