Yaşlı adamın kaçırılma davası

İzmir'de 80 yaşındaki Yusuf Çimen'i kaçırıp, öldürmek isteyen, aralarında yaşlı adamın ikinci eşi Ş.Ç.'nin de bulunduğu 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanıklar hakkında, 20 yıl ile ömür boyu hapis cezaları isteniyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mart 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı adamın kaçırılma davası

İzmir'de 80 yaşındaki Yusuf Çimen'i kaçırıp, öldürmek isteyen, aralarında yaşlı adamın ikinci eşi Ş.Ç.'nin de bulunduğu 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanıklar hakkında, 20 yıl ile ömür boyu hapis cezaları isteniyor.

Almanya'dan emekli Yusuf Çimen, 2008 yılında eşini kaybetti. Geçen yıl da 'ikinci bahar' hayalliyle hayatını 54 yaşındaki Ş.Ç. ile birleştiren Yusuf Çimen, geçen 12 Aralık'ta kaçırıldı. Polis güvenlik kameralarının da yardımıyla Çimen'i kaçıran 27 yaşındaki G.B. sevgilisi 24 yaşındaki M.Ç., arkadaşı 27 yaşındaki T.G. ve T.G.'nin birlikte yaşadığı 25 yaşındaki F.G.'yi yakaladı. Şüphelilerden G.B. kendisini kiralık katil olarak Çimen'in eşi Ş.Ç.'nin tuttuğunu söyledi. Bunun üzerine Ş.Ç., 31 yaşındaki oğlu Y.Ö., damadı 41 yaşındaki C.G. de gözaltına alındı.

Çocukları Almanya'da olan Çimen'in, eşi Ş.Ç.'ye ölümünden sonra bir ev vermek üzere noterde işlem yaptığı sırada şüphelilerin, kendisinden vekaletname alarak bankadaki 250 bin TL'sini 1.5 ayda çektikleri belirlendi. Bununla yetinmeyen şüphelilerin bu sürede ölmesi için Çimen'in yemeğine çok sayıda cinsel güç arttırıcı ve uyuşturucu hap attığı ileri sürüldü.

Polisin yaptığı operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden G.B., T.G., M.Ç. ve F.G. tutuklanırken, Çimen'in ikinci eşi Ş.Ç., Y.Ö ve C.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar G.B. ile tutuksuz sanık yaşlı adamın eşi Ş.Ç., oğlu Y.Ö., damadı C.G. hakkında ömürboyu hapis cezası, tutuklu T.G., M.Ç., F.G. hakkında ise nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle, Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar G.B., M.Ç., T.G. ile F.G., tutuksuz sanıklar Ş.Ç., Y.Ö. ile C.G., mağdur Yusuf Çimen ve avukatlar katıldı.

Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyen Yusuf Çimen, olay günü camiden çıkıp evine giderken sanık G.B.'nin telefon tamiri bahanesiyle bindirdiği otomobille yanında iki kadın ve bir erkek olduğu halde sürekli dolaştırdıklarını söyledi. G.B.'nin birara tabancasını kafasına dayadığını anlatan Çimen, "Bana 'Sökül parayı' dedi. Bileğine sarıldım. Bunun üzerine G.B., arkada oturanlara 'Susturun bunu ağzını gözünü kapatın' diye talimat verdi. Arkadakiler bana vurmaya başladı. Erkek olan 'Parayı aldım' dedi. O arada sol ayağım ile şoföre vurdum. Kapı açıldı. Ben dışarı düştüm. Ben düşünce, oradan kaçtılar. Cüzdanımda 400 lira vardı" dedi.

Yusuf Çimen'i cami çıkışı kaçırılma olayında bulunduğu iddia edilen M.Ç. olay günü diğer sanıklar G.B., T.G. ve F.G. ile Akhisar'dan İzmir'e döndüklerini anlatarak, "Gezmek için çıktığımızda G.B.. kısa bir işinin olduğunu söyledi. Bilmediğim bir semte gittik. Bir caminin etrafında birkaç tur attık ve arabayı park ettik. Daha sonra G.B. camiye gitti ve yaşlı bir adamla döndü. Yusuf Çimen aracın ön kısmına oturdu" diye konuştu.

Yaşlı adam ile G.B'nin telefon tamiri konusunda konuşmaya başladığını anlatan M.Ç., "G.B. yaşlı amcanın telefonunu tamir ettireceğini söyleyerek geri verdi ve fotokopi için kimliğini aldı. Yaşlı amca eşinden şikayet etmeye başladı ve 'Beni kandırdılar. Paramı aldılar' dedi. Daha sonra G.B., 'Senin eşin kötü bir kadın' dedi. Bunun üzerine ikisi tartışmaya başladı. Yaşlı adam Ş.Ç. ile kendisine bakacak birine ihtiyaç duyduğu için evlendiğini söyledi. Belinden silahı çıkartan G.B. yaşlı amcaya 'Senin karınla ben bile beraber oldum. Elimde tuttuğum silahın parasını bile senin karın verdi' dedi. Kavga bir süre devam etti ve Yusuf Çimen araçtan indi. Ben araçta kesinlikle para alışverişi görmedim. G.B., bana bir kadının eşini öldürmek istediğini ve karşılığında 50 bin lira vereceğini söylemişti. Benim olanlarla ilgim yok" dedi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber