300 liraya sahte ehliyet satıyorlardı

Mersin'de sahte ehliyet ve kimlik düzenleyen çeteye yönelik polisin düzenlediği operasyonda, 1'i matbaacı 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mart 2013 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
300 liraya sahte ehliyet satıyorlardı

Mersin'de sahte ehliyet ve kimlik düzenleyen çeteye yönelik polisin düzenlediği operasyonda, 1'i matbaacı 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ehliyetlerine el konulan kişilere 300 TL karşılığında sahte ehliyet düzenleyerek sattıkları belirlendi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yol uygulamasında bir sürücünün ehliyetinin sahte olduğunu belirleyince Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda daha önce sahte belge düzenleyerek satan 3 kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanmayan bu kişilerin sorgularının ardından sahte ehliyet ve kimlik basan matbaa da saptandı matbaacı N.K. da gözaltına alındı. Matbaada yapılan aramada Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir adet mühür ile çok sayıda fotoğraf, teslim edilmek üzere hazırlanmış sahte ehliyet ile bilgisayara el konuldu. Şüphelilerin genelde alkollü olmaktan ve çeşitli nedenlerle ehliyetlerine el konulan kişilere 300 TL karşılığında sahte ehliyet düzenleyerek sattıkları belirlendi. Gözaltına alınan kişilerin üzerlerinde de sahte ehliyet bulundu. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber