Nigde'de 4 bin 42 kişi sigarayı bıraktı

Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Niğde’de 4 Bin 42 Kişinin Sigarayı bıraktığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nigde'de 4 bin 42 kişi sigarayı bıraktı

Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Niğde merkez Dışarı Camii arkası eski Tekel Binasında bulunan KETEM Birimi içerisinde hizmet vermekte olan Sigara Bırakma Polikliniğine ilaveten Niğde Devlet Hastanesi ek binası içerisinde bir yenisini açıldığını söyledi.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların burada da hizmet alabileceklerini belirten Dr. Öztürk, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı Alo 171'i arayarak veya Sigara Bırakma Polikliniğine muayene için şahsen müracaat eden 4 Bin 042 vatandaşımıza yardım edilerek gerek ilaçla, gerekse konuşmayla 370 kişinin sigarayı bırakmasının sağlandığını söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tüm İl genelinde sigaranın zararlarının önüne geçmek için denetimleri devam ettirdiklerini ifade eden Dr. Öztürk, gerek kurumların talepleri, gerekse Kurumlarının planları doğrultusunda eğitimler verdiklerini söyleyen Öztürk “Amacımız çocuk ve gençlerin bu maddeyi hiç denememelerini sağlamaktır” Bunun içinde ülkemizde sigara bırakma oranının artması, gençlerin sigara ve tütün ürünleri içmenin normal bir davranış olmadığını benimsemeleri gerektiğini anlatan Dr. Öztürk, Sigara Bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkati çekerek; “Birey karar verdiğinde bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemlerle bu hastalıktan kurtulmak mümkündür” dedi.

Dr. Bilgehan Öztürk, her şeyin kişinin bulunduğu yer, yaşadığı ortamdan ziyade iradeli olup, karar vermesiyle başladığını, bunun en güzel örneğini Niğde Açık ve Kapalı Cezaevinde yaptıkları eğitimlerin sonucu gördüklerini bildirdi.

Şubat ayı içerisinde yapılan eğitimler sonucu 9 hükümlü ve tutuklu vatandaşımızın Sigara Bırakma Polikliniğimize dilekçeleri ile müracaat ederek tedavilerine başlandığına belirten Dr. Öztürk; “Tüm insanımıza kapalı mekanlarda tütün ürünü kullanan şahıs gördüklerinde mutlaka ALO 184'ü aramaları gerektiğini hatırlatır, sigarasız sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber