Hes inşaatına kirlilik suçlaması

ORDU'daki Turnasuyu Vadisi'nde yapımı devam eden 'Darıca 2 Hidro Elektrik Santrali' inşaatı tünel çalışmaları nedeniyle Turnasuyu Irmağı'nda kirlilik meydana geldiği ileri sürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hes inşaatına kirlilik suçlaması

Ordu Doğa ve Yaşam Alanları Koruma Platformu, inşaatı yapan şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ordu Doğa ve Yaşam Alanları Koruma Platformu üyesi Gül Ersan, Turnasuyu Vadisi'nde geçen yıl Mayıs ayında başlanan ve inşaatı devam eden Darıca 2 Hidro Elektrik Santrali tünel çalışmaları sırasında meydana gelen atık sular ve kullanılan kimyasal maddelerin bölgedeki doğal yaşamı olumsuz etki ettiğini iddia etti. Ersan, çalışmaların ırmak suyunun da kirlenmesine neden olduğunu savunarak, HES inşyatını yapan firma (ORYA Elektrik A.Ş.) hakkında geçen hafta Cumhuriyet savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hes inşaatı nedeniyle adeta bir çevre katliamı meydana geldiğini söyleyen Gül Ersan şöyle dedi:

"Turnasuyu Irmağı HES çalışmalarından dolayı zaman zaman kirletiliyor. Çalışmalar esnasındaki atık sular ırmağa bırakılıyor. Canlılar üzerinde olumsuz etki yapıyor. Bununla ilgili daha önce de Ordu Valiliği'ne şikayette bulunmuştuk. Ancak bir sonuç alamayınca yargı yoluna başvurduk."

HES'lerin doğal ortama verdiği zararın görmezden gelindiğini savunan Gül Ersan, "Suç duyurumuzun takipçisi olacağız. Yaşanan bu çevre katliamının devam etmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber