THK, eski uçaklarını devre dışı bırakıyor

Genel Başkan Yıldırım: ''Amacımız sıfır kaza kırım olması, bu nedenle yeni uçaklar alarak bunları kullanıyoruz''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THK, eski uçaklarını devre dışı bırakıyor

Hayati Akçay - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, kaza riskini yok etmek amacıyla yeni uçaklar alarak bunları kullandıklarını belirterek, ''Uçuş okullarımızda 20 tane yeni, sıfır kilometre uçağımız var, eski uçaklarımızı devre dışı bırakıyoruz'' dedi.

Geçmiş dönemlerde şanssız kazalar yaşadıklarını anımsatan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kazaların önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

THK'nın yeni vizyonu gereğince Türkiye'nin havacılık konusunda dünya çapında eğitim merkezi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, ''Hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı dünya çapında uçak üretim merkezi olması, THK'nın hedefleri arasındaydı. Bu amaçla dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini Türkiye'de kurduk. Bu üniversite ikinci eğitim yılını bu yıl sonunda tamamlamış olacak. Eğitimler Ankara ve İzmir'de devam ediyor'' diye konuştu.

Kurumlarının altyapısını da güçlendirerek 20 yeni uçak alındığını bildiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk Hava Kurumu senede 2 bin 500 saat uçuş yaparken şimdi 35 bin saat uçuyor. Dolayısıyla uçuş saatine göre baktığımızda yaşanan kaza kırımlar dünya ortalamasının altında. Uçuş saatleri arttıkça kaza ihtimali de artar. Amacımız sıfır kaza kırım olması, bu nedenle yeni uçaklar alarak bunları kullanıyoruz. Uçuş okullarımızda 20 tane yeni, sıfır kilometre uçağımız var, eski uçaklarımızı devre dışı bırakıyoruz. Büyük bir çoğunluğunu da bıraktık. THK her zaman uçağın ve personelin en iyisini kullanır.''

-''Şans faktörünü kaldıracak yeni tedbirler alıyoruz''-

Yıldırım, kazaların önüne geçmek amacıyla uçakların yenilenmesinin yanı sıra farklı tedbirler de aldıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

''Geçmiş dönemlerde maalesef şanssızlıklar oldu. En son kazada uçağımız yüksek gerilim hattına çarptı. Bu her zaman olabilecek bir şey ama bunlarla ilgili tedbirlerimizi de alıyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıyoruz. Kazalar kabul edilebilir değil ancak olmaması gereken, şanssızlıkla olmuş kazalar diye düşünüyoruz. Şans faktörünü ortadan kaldıracak şekilde yeni tedbirler alıyoruz. THK gerçekten bakım sistemiyle, eğitimleriyle, öğretmenleriyle ve teknisyenleriyle Türkiye'de çok önemli kurumlardan biri. Havacılığı en iyi şekilde yapan bir kurum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber