Başbakanlıkta açılan kadınlar mescidi ilgi olmayınca kapatıldı

Haber Giriş : 16 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'a ağustos ayında açılan kadınlar mescidi, beklenen cemaati sağlayamayınca, dört ayda kapatıldı. Yalnızca mescit değil, karşısındaki abdesthane de iptal edildi. Mescidin kapısının üzerindeki ?Bayanlara aittir, erkekler giremez? yazısı söküldü.

HUMMALI ÇALIŞMA

Başbakanlık binasında bir süredir tadilat çalışması sürdürülüyor. Bu çalışma kapsamında, kadınlar mescidi de iptal edildi. Kadınların mescidi nadiren kullandığı, genel olarak boş kaldığı tespit edilince bu kararın alındığı öğrenildi. Kararda, kadınlar mescidi açıldığında AKŞAM'ın yaptığı haberin de etkili olduğu ifade edildi.

ERKEKLER ?GİREBİLİR'

Kadınlar mescidinin karşısında bulunan B31 numaralı oda ?kadınlar abdesthanesine' çevrilmişti. Abdesthanenin kapısına da ?Bayanlara aittir. Erkekler giremez' yazısı iliştirilmişti. Mescidin kapısı gece gündüz açık bırakılırken, erkekler girmesin diye abdesthanenin kapısı kilitleniyordu. Odaya halıfleks döşenmiş ve çok sayıda tespih de konulmuştu.

Başbakanlık yetkilileri, kadınlar mescidine gerekçe olarak kurumda çalışan kadın memurların talebini göstermişti. Mescidin, AKP hükümeti ile birlikte Başbakanlık'ta göreve başlayan kadın danışmanların ?Namaz kılacak yerimiz yok? diye yakınmaları ve bazı ziyaretçilerin de bu yöndeki istekleri üzerine açıldığı dile getirilmişti.

Başbakanlığın ana binasında yaklaşık 400 kadın personel çalıştığı, ancak mescidin fazla kullanılmadığı öğrenildi. Mescit, sadece Başbakanlık personeline değil, gelen kadın ziyaretçilere de açıktı.

Tadilat çalışması kapsamında, erkekler mescidi de elden geçirildi ve yenilendi. Çürümüş halılar değiştirildi, iç bölümü de temizlendi. Erkekler mescidinde yenileme çalışmaları sürerken erkekler bir süre namazlarını kapanan kadınlar mescidinde kıldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber