Belediyeler, bölge ısıtma sistemi için sıraya girdi

Soma Belediyesi Bölge Isıtma Sistemi'nde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalara son hızıyla devam ederken, bazı belediyeler de projeyle ilgili Soma Belediyesi'nin kapılarını aşındırıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeler, bölge ısıtma sistemi için sıraya girdi

Soma Belediyesi Bölge Isıtma Sistemi'nde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalara son hızıyla devam ederken, bazı belediyeler de projeyle ilgili Soma Belediyesi'nin kapılarını aşındırıyor.

Son günlerde Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da gündeme aldığı Santrallerin atık ısısından yararlanılması projesi için Soma Belediyesi'ni örnek göstermesiyle çok sayıda belediyenin Türkiye'de ilkini gerçekleştirmek üzere olan Soma Belediyesi'ne proje için başvurduğu belirtiliyor.

Projenin ilk ihalelerinde hayali proje olarak nitelendirilen Bölge Isıtma Sistemi Türkiye'nin ilgi odağı oldu. Çalışmalar Atatürk Caddesi'nde olağan hızıyla devam ederken şu ana kadar yaklaşık 4 bin metre özel izolasyonlu boruların döşendiği ifade edildi. Şu anda Belediye'nin Atatürk Caddesi'ndeki Arsenik Arıtma tesisine kadar olan kısmında çalışmalar sürüyor. Buranın tamamlanmasının ardından Atatürk Caddesi'nin diğer kısmına geçilecek. Belediye Başkanı Hasan Ergene önümüzdeki kış ilk etapta yaklaşık 8 bin konuta sıcak suyu vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber