Öğrencileri ile 48 yıl sonra karşılaştı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Karatepe İlköğretim Okulu'na yapılan ziyarete katılan Antalya Basın Yayın Enformasyon İl Müdür Esen Diler'in emekli öğretmen olan annesi Naciye Uysal, 48 yıl sonra öğrencileri ile karşılaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencileri ile 48 yıl sonra karşılaştı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Karatepe İlköğretim Okulu'na yapılan ziyarete katılan Antalya Basın Yayın Enformasyon İl Müdür Esen Diler'in emekli öğretmen olan annesi Naciye Uysal, 48 yıl sonra öğrencileri ile karşılaştı.

Gazipaşa'daki ziyarette, 27 yıl öğretmenlik yapan ve 1999 yılında emekli olan Naciye Uysal'ı gören üç kadın, Uysal'ın elini öperek sarıldı. 1965 yılında Karatepe İlköğretim Okulu'nda 2 yıl görev yapan Naciye Uysal'ın öğrencileri olduğu anlaşılan kadınlar, öğretmenleri ile hasret giderdi.

HOCAM OLMAZSA OKUYAMAZDIM

Öğretmenini görünce duygulanan 58 yaşındaki Emine Sezer, 48 yıl sonra karşılaştığı öğretmeninin elini bir an olsun bırakmayarak, okulu bitirmesindeki en büyük etkenin öğretmeni olduğunu söyledi. Babasının kendisini çobanlık yapmaya götürdüğünü, bu nedenle okula gidemediğini belirten Sezer, "Babam beni hayvanlarımıza bakmam için okula göndermezdi. Öğretmenimiz, 'Okulda müsamere var' diyerek beni alır okula getirirdi. Onun sayesinde okulu bitirebildim. O benim canım. Şimdi burada görünce dünyalar benim oldu" dedi.

KIZINA ÖĞRETMENİNİN KIZININ İSMİNİ VERDİ

Emekli öğretmenin bir diğer öğrencisi Ayşe Çelik ise 48 yıl önce kendisini okutan öğretmenine sevgisini farklı bir yolla ortaya koymuş. Naciye Uysal'ın kızına koyduğu "Esen" ismini, kendi kızına verdiğini söyleyen Ayşe Çelik, "Öğretmenimizi çok severdik. O olmasaydı ilkokulu bitiremezdik. Bizleri çok kolladı gözetti. Bu nedenle yıllar sonra doğan kızıma, öğretmenimin kızının ismini verdim. Kendisini çok özlemiştim. Burada görünce gözlerime inanamadım" diye konuştu.

ÇOK ZEKİ ÇOCUKLARDI

48 yıl önce okuttuğu öğrencileriyle karşılaşmanın şaşkınlığı ve mutluluğunu yaşayan emekli öğretmen Naciye Uysal ise, duygulu anlar yaşadı. Öğrencilerine 'anne' şefkatiyle yaklaşan, hatırlarını soran Uysal, mutluluktan ne diyeceğini bilemedi. Öğrencilerinin zor şartlar altında okuduğunu belirten Uysal, "Hepsi çok zeki öğrencilerdi. Keşke imkanlar el verseydi de bu çocuklar okuyabilseydi" dedi.

Yaşanan diyaloga tanıklık eden Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu hatırlatarak, "Öğretmelere oldum olası gıpta ile bakıyorum. Böyle manzaralar gördüğümde de işin açığı imreniyorum. Öğretmenler meslekleriyle ne kadar övünseler azdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber