Erzurum'da işaret diliyle hutbe

Erzurum'daki Mevlana Cami'de, cuma hutbesi işitme engelli öğrenciler için işaret diliyle tercüme ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da işaret diliyle hutbe

Palandöken ilçesi Çat Yolu Caddesi üzerinde bulunan İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencilerinden Melik Kacır, Mevlana Cami'de cuma hutbesini işaret diliyle arkadaşlarına anlatıyor.

Okulun coğrafya öğretmeni Bahadır Ali Hocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma hutbesinin işaret diliyle tercüme edilebilmesi için bir hafta öncesinden hutbe metninin kendilerine verildiğini söyledi.

İşitme engelli Kacır'ın, hutbeyi anlatmak için bir hafta süreyle çalıştığını ve cuma günleri hutbeyi işaret diline çevirdiğini belirten Hocagil, şöyle konuştu:

''Cuma namazına katılan öğrencilerimizin cuma hutbelerini anlayabilmesi için okulumuz öğrencilerinden Melik Kacır, işaret diliyle, cami imamının arkasından hutbeyi tercüme ediyor. Cuma hutbelerinin işaret diliyle anlatılmasıyla, öğrencilerimizin camiye olan ilgisi arttı. Bir hafta öncesinden bize verilen hutbenin üzerinde işitme engelli öğrencimiz Melik çalışıyor ve burada arkadaşları için hutbeyi tercüme ediyor. Uygulamanın olumlu yönlerini fazlasıyla gördük. Cuma günleri camiye gelen öğrenci sayısı önemli ölçüde arttı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber