Rus kadın hastasıyla Rusça konuşan doktora dayak

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 25 yaşındaki Kasım Güven, Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Rus vatandaşı eşi 24 yaşındaki Victoria'yı muayene eden Dr. Ali Köşker'i, "Eşimle Rusça konuşamazsın" diyerek dövdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2013 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus kadın hastasıyla Rusça konuşan doktora dayak

Olay, dün saat 15.30'da Erdemli Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Rus vatandaşı Victoria Güven ile eşi Kasım Güven, Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Köşker'e muayeneye gitti. İddiaya göre muayene sırasında Dr. Ali Köşker, Victoria Güven ile Rusça konuştu. Buna sinirlenen Kasım Güven, "Eşimle Rusça konuşamazsın" diyerek doktora saldırıp yumrukladı. Güvenlik görevlilerinin etkisiz hale getirip polise teslim ettiği Kasım Güven, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Dr. Ali Köşker'e saldırıya tepki gösteren doktorlar ve sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Hastane önünde toplanan meslektaşlarına hitap eden Dr. Ali Köşker, "Rus olduğu bilinen yabancı uyruklu bir hasta eşi ile birlikte polikliniğe geldi. Ben de hasta yabancı uyruklu olduğu için Rusça olarak hastaya şikayetini sordum. Daha sonra hastanın eşi olduğu belirtilen kişi beni yumrukladı. Doktorların güvenliği yok. Doktorlara sağlık güvencesi verilmesi gerekir. Artık bir yasa çıkarsınlar ve bize saldıranlar ağır bir şekilde cezalandırılsın" dedi.

Açıklamanın ardından bir günlük iş bırakma eylemi yapan doktorlar, hasta muayene etmedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber