Güneydoğu Anadolu'nun ilk kadın itfaiyecisi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan Fatma Doğan (21), diğer itfaiyeci arkadaşlarıyla yangına gidiyor, alevlere müdahale ediyor, yaralıları kurtarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güneydoğu Anadolu'nun ilk kadın itfaiyecisi

Akdeniz Üniversitesi Sivil Savunmacılık ve İtfaiyecilik Meslek Yüksekokulu mezunu olan Fatma Doğan, itfaiyeci olmaya babaannesinin yangında mahsur kalmasından sonra karar verdiğini söyledi. Küçükken babaannesinin bodrumunda yangın çıktığını ve o yangından çok etkilendiğini ifade eden Doğan, “Çıkan yangında çok korkmuştum ve çaresiz kalmıştım. O günden sonra ben de itfaiyeci olmaya karar verdim” dedi.

Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavı öncesinde, itfaiyeci olmak için çaba sarf ettiğini vurgulayan Doğan, “Üniversitede itfaiyecilik bölümünü isteyerek ve severek okudum. Sınıfta tek kız bendim. Buna rağmen tüm zorlukların üstesinden geldim ve hedefimi gerçekleştirdim” diye konuştu.

İlk yangın olayında çok heyecanlandığını dile getiren Doğan, “Ama zamanla bu heyecanı ve korkuyu yendim. Her mesleğin bir zorluğu olduğu gibi bu meslek de zor. Ama ben zorlukların üstesinden gelmesini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir yıldan bu yana Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görev yaptığını söyleyen Fatma Doğan, bu süreçte kendisine destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım'a teşekkür etti.

"ERKEKLER KADAR CESARETLİ"

Belediyenin vizyonu gereği bir kadını kadroya aldıklarını belirten İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, Fatma Doğan'ın hem yangın, hem de kurtarma olaylarında birebir aktif olarak görev yaptığını, erkek personel kadar çalışkan olduğunu dile getirdi. Belediye olarak vatandaşa ekipman ve kaliteli hizmetin yanı sıra yeniliklerle de hizmet verdiklerini aktaran Yalım, “Ağır ve zor şartlarda bir bayanın nasıl çalışacağını görmüş olduk. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk bayan itfaiyecisini çalıştırıyoruz. Bu kararla geldiğimiz nokta bizim ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu” şeklinde konuştu.

Yangın Amiri Hakan Mercan ise, dünyadaki birçok sektörün ve mesleğin bir gelişim içinde olduğunu söyleyerek, kendi dairelerinde bir kadının çalışmasının da gayet normal olduğunu ifade etti. Mercan, bir kadın ile çalışmalarının mesleklerine bir basamak katkı sağladığını belirtti.

İtfaiye eri Mehmet Çil de, bir kadın ile çalışmanın Gaziantep itfaiyesine değişik bir katkı sağladığını söyleyerek, Fatma Doğan'ın yangın olaylarında bir erkek kadar cesaretli davrandığını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber