YGS'de Denizli üçüncü oldu

ÖSYM tarafından açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre illerin başarı sıralamasında Ankara ve Karabük'ün ardından Denizli üçüncü oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YGS'de Denizli üçüncü oldu

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi'nin sonuçlarını almaya başladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ÖSYM tarafından açıklanan YGS sonuçlarına göre illerin başarı sıralamasında Denizli'nin Ankara ve Karabük'ün ardından üçüncü olmasının sevindirici olduğunu söyledi. İl genelinde uygulanan Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi'nin başarıya ulaştığını belirten Akgül, "Daha önceleri ilk 5 içinde olan Denizli, il bazında geçen yıllarda kademeli düşüş yaşayarak 10'ncu sıralara kadar gerilemişti. İl genelinde uyguladığımız projenin sonuçlarını almaya başladık. Proje başlarken kendimize ilk 10 il arasında yer almayı hedef belirlemiştik, üçüncülük emeklerimizi taçlandırdı" diye konuştu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise, YGS sonuçlarının il genelindeki tüm eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri ve Denizli kamuoyunu mutlu ettiği belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: 'Bu başarıda sayın valimizin liderliğinde halen uygulanmakta olan Denizli Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında öğretim yılı başından itibaren özverili şekilde çalışan Vali yardımcıları, Kaymakamlar, İl, İlçe Milli Eğitim yöneticileri, eğitim denetmenleri, okul, kurum yöneticileri, öğretmenler, veliler, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), dershaneler, sivil toplum kuruluşları, eğitime destek veren hayırseverlerimiz, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarına milli eğitim camiası adına teşekkür ederiz. Bu sonuca ulaşmamızda en büyük pay sahibi sevgili öğrencilerimizi kutluyor, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) da üstün başarılar diliyoruz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber