TÜBİTAK Uzmanları RTEÜ'de öğrencilere destek programlarını anlattı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda TÜBİTAK uzmanlarının katılımıyla lisans, lisansüstü destek programları bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK Uzmanları RTEÜ'de öğrencilere destek programlarını anlattı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda TÜBİTAK uzmanlarının katılımıyla lisans, lisansüstü destek programları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, ülkemizde son yıllarda araştırma ve inovasyonda önemli ölçüde yol kat edildiğini belirterek, bu duruma paralel olarak da insan gücünün mutlaka iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Üniversitelerin temel amacının, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Adnan Midilli "İnsanlık bizden üretim, fikir bekliyor." dedi. Prof. Dr. Adnan Midilli, lisans düzeyindeki öğrencilere de seslenerek "eğitim süreciniz boyunca sürekli sorgulama yapın" ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Midilli'nin ardından konuşmacı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Başuzmanı Dr. Osman Nuri Kureş, BİDEP'in faaliyetlerini anlattı. BİDEP olarak, bilim olimpiyatları ve proje yarışmaları düzenlediklerini, lisans, yüksek lisans ve doktora bursları verdiklerini, doktora sırası ve doktora sonrası araştırmalar için destek sağladıklarını belirten Kureş, yurt dışında çalışmakta olan araştırmacıların Türkiye'ye gelmesini teşvik ettiklerini söyledi. Kureş, araştırmacıların bilimsel etkinliklere katılımını da desteklediklerini kaydederek Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın öğrencilere yönelik olarak hazırladığı burs ve destekler hakkında detaylı bilgiler verdi.

TÜBİTAK BİDEP Uzmanı Meltem Karacaören ise konuşmasında, öğrencilerin katılabilecekleri etkinlikler ve başvuru sürecinde yaşanabilecek sıkıntılardan, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için düzenlenen bilimsel etkinlik programlarından da söz etti. Karacaören, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı olarak öğrencilere burs desteği sağlarken hangi kıstasların esas alındığını ve değerlendirme sürecinde yaşananları katılımcılarla paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber