Bayburt Belediyesi'nden okullara mescit malzemesi

Bayburt Belediyesi "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında okullara katkı sunmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayburt Belediyesi'nden okullara mescit malzemesi

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte birçok okul mescidinin yapılmasına katkı sunan Bayburt Belediyesi, bu mescitlerin tefriş edilmesi amacıyla okullara malzeme dağıttı.

Otogarın altında yer alan belediyemize ait ahşap atölyesinde, gerçekleşen törenle Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, mescit malzemelerini Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'a teslim etti.

Milli Eğitim Şube Müdürleri Altan Kalkın, Hüsnü Yağmur ve Sait Sayan ile basın mensuplarının da hazır bulunduğu törende bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Okullar Hayat Olsun Projesi" çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız anlaşma doğrultusunda belediyemizin imkanları çerçevesinde okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber ihtiyaç olan okullara mescit yapma imkanımız oldu. Okullarımızın talepleri doğrultusunda 165 metrekare halı, 24 adet seccade, 16 adet elbise askılığı, içerisinde Kuran-ı Kerimler de olmak üzere 276 adet kitap, 1 adet taşınabilir mihraptan oluşan malzemeleri Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ediyorum. Ben özellikle eğitimci olduğum için okullarımızın ihtiyaçlarını biliyorum. Belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde okullarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Okullarımızı daha önce ziyaret ettik. Bu doğrultuda eksiklerini not aldık ve bunları karşılamaya çalışıyoruz.

Bundan sonraki süreçte de karşılamaya devam edeceğiz. İnşallah dağıttığımız kitaplar okunur.

Oluşturduğumuz mescitlerde öğrencilerimiz rahat rahat ibadetlerini yerine getirirler.

Başbakanımızın dindar nesil deyimi çerçevesinde okullarımızı ibadet konusunda hizmet verir hale getireceğiz. Bu konuda özellikle emeği geçen ahşap atölyemizin ustalarına sizler adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu tür hizmetlerin devamını diliyorum. Milli eğitim camiamıza bu eserlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise yeni eğitim sistemine bağlı olarak okullarda Kuran-ı Kerim ve Siyer derslerinin yoğun şekilde seçmeli ders olarak tercih edildiğini kaydederek, okullardan kendilerine gelen talepleri Belediye Başkanı Polat ile paylaştıklarını belediyenin de kendilerine katkıda bulunduğunu söyledi. Müdür Doğan, bu ilgi ve desteğinden dolayı Başkan Polat'a teşekkür etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber