Kula'da model uçak kursu veriliyor

Kula'da, Türk Hava Kurumu (THK) Şubesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kula Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile çocukların el becerisi kazanması amacıyla model uçak kursu açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula'da model uçak kursu veriliyor

Fatih İlköğretim Okulu'nda 4. sınıf öğrencilerine havacılığı sevdirmek ve el becerilerini geliştirmeleri amacıyla açılan model uçak kursuna, 18 öğrencinin kayıt yaptığı bildirildi. THK Kula Şubesi'nde görevli Model Uçak Kursu öğreticisi Şefika Bahar Tüzün tarafından, öğrencilere model uçak yapımı eğitimi veriliyor. Tüzün, kursa 18 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade ederek, "Öğrencilere THK hakkında bilgi vermek, havacılığı sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, üretme sevgisini yerleştirmek amacıyla açılan bu kursa öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden memnunuz. Kurs toplam 24 saat olup 12 günde model uçağımız tamamlanacak" dedi.

THK Kula Şube Başkanı Şevket Tüzün de, bu kurs sayesinde havacılık sevgisini gelecek nesillere yaymak ve öğrencilerin model uçak konusunda bilinçlendirmenin amaçlandığını ifade etti. Tüzün, “THK tarafından açılan model uçak kursuna katılan ve başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber