127 yıllık okula iş güvenliği eğitimi

Eğitimde 127 yılı geride bırakan Özel Saint Michel Fransız Lisesi, risk analizi ve iş güvenliği eğitimleri ile personelini değerli kılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
127 yıllık okula iş güvenliği eğitimi

Eğitimde 127 yılı geride bırakan Özel Saint Michel Fransız Lisesi, risk analizi ve iş güvenliği eğitimleri ile personelini değerli kılıyor.

Acar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından çalışması yapılan risk analizi ve iş güvenliği eğitimleri ile personel bilinçlendirilip, olası riskler belirleniyor.

Yenilenen İş Güvenliği ve İş Sağlığı Kanununa uyumluluk kapsamında risk analiz çalışmaları yaptıran ve risklerini belirleyen Özel Saint Michel Fransız Lisesi, iş güvenliği uzmanları tarafından da periyodik olarak ziyaret ediliyor ve eksiklerinin olup olmadığı denetleniyor.

İŞYERİ HEKİM HİZMETİ

Yeni yasa ile 50 personel ve üzerindeki işyeri, okul vs. işyeri hekimi bulundurmaması halinde para cezası verilecek.

Personellerinin periyodik muayeneleri yapılan ve mesleki hastalıkların önüne erkenden geçmeyi amaçlayan Özel Saint Michel Fransız Lisesi, Acar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından verilen işyeri hekim hizmeti ile de ağır para cezalarından kurtulmuş oluyor.

SAĞLIK RAPORU OLMAYANA CEZA

Yeni İş Güvenliği ve İş Sağlığı Kanununa göre 50 personel üzerin çalıştıran işyerleri, hekim bulundurmadığı için 5 bin 390 TL, personelin eksik olan her sağlık raporu içinde 78 bin TL ceza ödeyecek.

Acar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Selçuk Gümüş, çalışanlarının hayatını ve sağlığını önemseyen kurum ve işyerlerinin hem insani hem sorumluluk açısından her zaman önde olduğunu ve bu uygulamaların gerçekleşmesi ile iş kazaları ve mesleki hastalıkların daha da azalacağını bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber