Kentsel dönüşümde 2. yıkım dalgası başlıyor

Kentsel Dönüşüm’ün İstanbul’daki ikinci yıkım dalgası, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gaziosmanpaşa’da start alacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kentsel dönüşümde 2. yıkım dalgası başlıyor

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümün yarın gerçekleştirileceğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “2000 yılından evvel binaların durumu çok kötü. Eğer biz bu kentsel dönüşümde hızlı adımlar atamazsak üzücü bir sonuçla karşılaşırız” dedi.

Kentsel Dönüşüm'ün İstanbul'da ki ikinci yıkım dalgası, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilecek. 5 şehir ve 8 noktada aynı anda yapılacak olan dönüşümde, start Gaziosmanpaşa ilçesinde verilecek. Gaziosmanpaşa'da “Sarıgöl ve Yenidoğan kentsel dönüşüm Projesi” kapsamında 60 dönümlük alanında ki 8 bin bina yıkılacak.

Yıkım öncesi kentsel dönüşüm alanında bilgiler veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümün gerçekleşeceğini söyledi.

Başkan Erol, “ Kentsel dönüşüm kapsamında en son bakanlar kurulundan çıkan 700 aktarlık alanın 400 aktarı, Gaziosmanpaşa İlçesi için ayrılmıştı. Yani biz bu projeyi, kentsel dönüşümle ilgili yasa çıkmadan, bakanlık kurulmadan önce başlamıştı. O zamanki TOKİ başkanımız şimdiki bakanımızla birlikte başlamıştık. Bu süre zarfına kadar 600 bina yıktık. Yıkılan alanlarda şuanda görüldüğü gibi bin 175 daire inşaatına hazırız. İnşaatımızla ilgili altyapı çalışmaları bitti. İnşallah yarın başbakanımız geldiğinde temel atacağız. Bin 175 daire Sarıgöl Mahallesi'nde 775 daire, 300 daire de 500 metre ileride yıkılacak. Ve yarın başbakanımız geldiğinde de 450 bina daha yıkacağız. Gaziosmanpaşa'da 7 mahallede 11 ayrı noktada kentsel dönüşüm yapıyoruz. Yarın da 6 mahallede birden yıkım yapacağız. Bu güzelliği hep birlikte yapacağız” dedi.

“TAPUSU OLMAYAN AİLELERE DE EV VERDİK”

Dönüşüm kapsamında tapusuz evlerinde olduğunu belirten Başkan Dr. Erhan Erol, “Tapusu olmayan ailelere de ev verdik. Hiçbir vatandaşları mağdur etmedik. Ailelerimizi kiraya çıkarttık bu süreç içerisinde. Kiraya çıkan ailelerin kiralarını da biz ödüyoruz. Yarınki yıkımdan sonra bu kira yardımı yaptığımız kişi sayısı 2 bine çıkacak” dedi. Başkan Erol, Belediye olarak hedeflerinin 2013 yılının sonuna kadar Gaziosmanpaşa'da ki kentsel dönüşümü tamamlamayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

“GS KULÜBÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE TALİP”

Gaziosmanpaşa'nın futbol kulüplerinin de giderek uğrak mekânlarından biri haline geldiğini ifade eden Başkan Erol, “Bazı futbol kulüplerinin talepleri var. Genellikle alt yapı tesisi açarak onlarda güzel bir şeyler yapmak istiyor. Bunlar da bizim için katkı verici projeler. Gaziosmanpaşa bizim için sporcu cennetidir. Birçok alanda alt yapı tesisi kurarlarsa Gaziosmanpaşa'dan çok değerli sporcular yetişecek. Şuanda talep Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri ile görüştük. Galatasaray kulübü bir kentsel dönüşüm projesine talip. Yani o alanda ki vatandaşlarımızı konut sahibi yapıp, geri kalan alanlarda spor tesisi yapmayı amaçlıyor. Bizde bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin ve İstanbul'un kentsel dönüşüm çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Dr. Erol, sözlerini şöyle tamamladı;

“Görülen yapılarda insanların yaşamaması gerekiyor. 20 yılda bir ciddi deprem oluyor. 2000 yılından evvel binaların durumu çok kötü. Eğer biz bu kentsel dönüşümde hızlı adımları atamazsak üzücü bir sonuçla karşılaşırız. Kentsel dönüşümde sadece güzel binalar yapmak değil, vatandaşımızın canını ve malını kurtarmaktır. Önceliğimiz budur. Sonra da olmuşken de güzel mekânların oluşturulmasını istiyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber