Çetinsaya'dan üniversitelere: Çözüm sürecine katkı sağlayın

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ''Üniversitelerimiz ve yükseköğretim camiamız, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, idari çalışanıyla çözüm sürecinin bir parçası olmalıdır, bu süreçte pozitif bir rol oynamalıdır'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çetinsaya'dan üniversitelere: Çözüm sürecine katkı sağlayın

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) düzenlenen ''Üniversiteler Bölge Toplantısı''na katılmak üzere Elazığ'a gelen Çetinsaya, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Vali Erol, ziyaretin anısına Çetinsaya'ya ay yıldız işlemeli tablo hediye etti. Çetinsaya, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ı da makamında ziyaret ettikten sonra toplantının gerçekleştirileceği FÜ Senato Salonu'na geçti.

Çetinsaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiği tarihten itibaren birçok bölgede bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantılardan elde edilen sonuçları politikalara dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını ve bunların bir kısımını sonuçlandırdıklarını belirten Çetinsaya, ''Önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde, illerde bu toplantılarımız devam edecek. Bu toplantılar sayesinde sorunları yerinde tespit etme imkanı bulduk. Bu süreci, bu yıl daha da genişleteceğiz'' diye konuştu.

-Toplantının gündemi çözüm süreci-

Toplantılarda, sadece yükseköğretimin sorunlarını konuşmadıklarını ifade eden Çetinsaya, Türkiye'nin çok önemli bir aşamadan geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu toplantının diğer amacı da başlangıcında olduğumuz çözüm sürecine üniversitelerimizin nasıl katkı yapacağını, yükseköğretim camiamızın bu süreçte nasıl rol oynayabileceğini, ne gibi pozitif etkiler yaratabileceğini de tartışmak, konuşmak olacaktır. Hem rektörlerle toplantımızın gündemidir hem de öğrenci temsilcileriyle toplantımızın gündemidir. Üniversitelerimiz ve yükseköğretim camiamız, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, idari çalışanıyla çözüm sürecinin bir parçası olmalıdır, bu süreçte pozitif bir rol oynamalıdır. Tabiri caizse herkes elini taşın altına koymalıdır.''

Bu süreçte hem vatandaş hem de aydın olarak görevlerinin olduğunu dile getiren Çetinsaya, çağdaş dünyada üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonlarının bulunduğunu belirtti.

Üniversitelerin, topluma hizmet fonksiyonuyla, çözüm sürecine katkı sağlaması ve bir parçası olması gerektiğini düşündüğünü aktaran Çetinsaya, şunları kaydetti:

''Önümüzde yeni bir Türkiye var, yeni bir dünya var. Bu yeni Türkiye'de üniversiteler, bu fonksiyonlarını da artık yerine getirmelidir. Bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilenmeli ve çözümüne katkıda bulunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdırlar. Üç boyutta olabilir bu. Üniversitelerimizin katkıları, çözüm sürecinin söylemine katkı şeklinde cereyan edebilir. Yükseköğretim camiası, çözüm sürecinin işleyişine katkıda bulunabilir. Üniversitelerimizin, bulundukları illerde ve bölgelerde bu sürece pozitif katkılar yaparak önemli faydalar sağlayacağını düşünüyorum.''

Çetinsaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Ülkemizin yarınları için, yükseköğretimimizin gelişimi için Türkiye'nin bu iktisadi, siyasi, sosyal gelişmesine mutlaka devam etmesi lazım. Bu süreçte hem üniversitelerimiz ilerleyecektir hem de Türkiye ilerleyecektir. Türkiye'nin bu mevcut sorunlarını çözmesi ve yarınlara doğru, daha emin adımlarla yürümesi, yükseköğretim camiamızı ve sistemimizi daha ileriyle götürecektir. Yaşam kalitemizin artırılmasına, sürdürülebilir kalkınmaya, demokratik bir siyasi kültürün oluşmasına bu bakımdan hep birlikte destek olmalıyız.''

Fırat, Siirt, Batman, Harran, Adıyaman, Tunceli, İnönü, Bitlis Eren, Bingöl, Erzincan ve Muş üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla gerçekteştirilen toplantı, basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber