Trafik timlerinden geleceğe yatırım

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından hayata geçirilen projeyle bir yandan öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirilirken, bir yandan da jandarma-çocuk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik adımlar atılıyor ve trafik kuralları konusunda "geleceğe yatırım" niteliği taşıyan seminerlerde "ağaç yaşken eğilir" anlayışına vurgu yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik timlerinden geleceğe yatırım

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından hayata geçirilen projeyle bir yandan öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirilirken, bir yandan da jandarma-çocuk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik adımlar atılıyor ve trafik kuralları konusunda "geleceğe yatırım" niteliği taşıyan seminerlerde "ağaç yaşken eğilir" anlayışına vurgu yapılıyor.

Trafik kurallarının topluma küçük yaşta benimsetilmesi amacıyla sorumluluk alanlarındaki okullarda bilgilendirme seminerleri düzenleyen Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik timleri çalışmalara devam ediyor.

Okullarda düzenlenen seminerlerle öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendiren trafik ekipleri genel trafik kuralları, yayaların ve yolcuların uyması gereken kurallar ve öğrenci servislerinde çocukların uyması gereken kurallar hakkında bilgi verirken, trafik kazalarına karışan çocuk sayısının yoğunluğuna da vurgu yapılarak; "Trafik kazalarının en alt seviyeye çekilebilmesi ve bilinçli bireyler yetiştirilebilmesi için köy ve belde okullarında gerçekleştirdiğimiz seminerler kapsamında öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Seminerler sayesinde öğrencilerimizle vakit geçirme imkanı bulmamız, karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Ayrıca bu seminerler sırasında öğrencilere küçük hediyelerimiz de oluyor" deniliyor.

Konu hakkında bilgi aldığımız okul yöneticileri; "Öğrencilerimizin trafik kullarını ilk ağız olan yetkililerden öğrenmesi önemli. Seminerler sayesinde çocuklarımızın jandarmaya karşı olan yaklaşımı da değişiyor. Onları bir abi ve ya dost gibi görme imkanı bulan öğrencilerimiz güvenebilecekleri bir teşkilatın yakınlığını hissediyorlar" şeklinde konuşurken, seminer verilen okullarda öğrencilere verilen çeşitli hediyeler karşılıklı ilişkilerin gelişmesine yardımcı oluyor.

Yetkiler tarafından yapılan açıklamada seminerlerin şu ana kadar pek çok okulda gerçekleştirildiği belirtilirken, programın bütün ilçe geneline yayılacağına vurgu yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber