Gümüşhane yüzme havuzuna kavuşuyor

Türkiye'de yüzme havuzu olmayan illerden Gümüşhane kent merkezi yüzme havuzuna kavuşuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane yüzme havuzuna kavuşuyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Havuzu Olmayan İl Kalmayacak" projesi kapsamında Karşıyaka mahallesinde Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisi yapılan 5 bin 822,15 metrekarelik arsa üzerine kapalı yüzme havuzu yapılacağını söyledi.

Gençlerin ve çocukların boş vakitlerini sporla geçirmelerinin önemine vurgu yapan Vali Mayda, "Biliyoruz ki, spor yapmak, dostluğu, kardeşliği ve paylaşma bilincini geliştiren önemli bir olgudur." dedi.

ATATÜRK STADYUMUNA ÇEŞİTLİ KULLANIMLARI İÇEREN SPOR ALANLARI YAPILACAK

Açıklamasında, uzun yıllar Gümüşhane futboluna hizmet veren Atatürk Stadyumunun hukuki sorunları nedeniyle kullanılamadığını hatırlatan Vali Mayda, buranın arsasına da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi, spor kompleksi, basketbol, voleybol, tenis kortu ve atletizm pisti gibi kullanımları içerir spor alanları yapılacağını söyledi.

Vali Mayda, şunları söyledi: "Şehir insanının hızlanan yaşama temposu içinde dinlenmeye ayıracağı zaman, sağlıklı bir fiziksel ve ruhsal yaşantı için zorunluluktur.

İnsanların serbest zamanlarında kullandıkları açık ya da kapalı spor etkinlik alanları, kent içinde olması gereken temel alanlardan biri olmakla birlikte, kentin fiziksel dokusunu dengeleyen ve şehir için önemli işlevleri olan alanlardır. Hukuki sorunları halledilen, Merkez Karaer mahallesinde Spor Genel Müdürlüğü adına tapu kaydı bulunan Atatürk Stadyumu'nun 7 bin 183,92 metrekarelik taşınmaz arsası üzerine Gençlik Merkezi, Spor Kompleksi ve Spor alanları yapılması amacıyla Genel Müdürlükten gelen teknik elamanlar yerinde incelemeler yaptılar. Arsa ile ilgili olarak diğer kurum ve kuruluşların yerelde yapması gereken çalışmalar tamamlandıktan sonra proje en kısa sürede hayata geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber