Barış şehri Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) gerçekleştirilen "Ortadoğu Sivil Toplum Diyalogu" çalıştayının ikinci gününde "Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum" konulu oturumda çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barış şehri Gaziantep

Gaziantep'in yüzyıllardır hep barış ve diyalog kenti olduğunu vurgulayan Güzelbey, "Gaziantep birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Tarih ve kültür bakımından zengin bir şehir olan Gaziantep'in tarihine baktığımızda ilk barış anlaşması Kadeş Barış Antlaşmasına ev sahipliği yaptığını görürüz" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana sivil toplum kuruluşları ile hep fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Güzelbey, "Bir kentin geleceğine yön verilmesinde yerel yönetimlerin çok büyük bir rolü vardır. 2004 yılında görev geldiğimizde tarih ve kültür bakımından zengin olan bu kentimizde tarihi mekanların restorasyonu ile işe başladık. Bu çalışmaları yaparken de Gaziantep'teki STK'ların görüş ve fikirlerine önem verdik. Bu çalışmalar sonucunda bin 500 üzerinde tarihi mekana el attık. Bunun sonucunda Gaziantep'te bir tarihe sahiplenme mantalitesi gelişti" diye konuştu.

Bir şehrin barış şehri olabilmesi için sosyal restorasyonun da mutlaka el atması gereken bir konu olduğunun altını çizen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Kentimizin problemleri arasında bulunan sokakta yaşayan ve madde bağımlısı çocukların rehabilite edilmesi gibi önemli bir konunun üzerinde durduk. Göreve geldiğimizde bir araştırma yaptık. Gaziantep'te yaklaşık binin üzerinde sokak ve madde bağımlısı çocuğun olduğunu öğrendik. Bunların bir kısmını dünyada örnek bir rehabilite yöntemiyle tekrar hayata kazandırdı. Bir şehrin barış şehri olabilmesi için mutlaka sosyal restorasyonu da hayata geçirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Suriye konusuna da değinen Güzelbey, Gaziantep'in Suriyeli misafirlere üstün bir gayret ile yardım ettiğini belirterek, Türkiye'den başka Suriye için yüreği yanan hiç bir ülke olmadığını sözlerini ekledi. Güzelbey konuşmasını Gaziantep'teki STK'lar ile yapılan çalışmalar ve belediye hizmetleri hakkında genel bir sunum ile tamamladı.

Toplantıya Mısır, İsrail, İran ve ABD'den bilim adamları ve bürokratlarla çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber