Meclis'te şok iddia:Emniyet Vekilleri dinliyor

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri, son dönemde ortaya çıkan şifreli iddiayı dikkate alıp, "#31#31" ve kendi numarasını tuşluyor ve dinlenip dinlenmediğini öğrenmeye çalışıyor.

'Polis memuru Rifat dinlemede vekilim...'

Bazı milletvekilleri bu tuşlama sonucu karşılarına çıkan kişinin polis olduğunu öğrenince, şüpheler arttı ve TBMM'de tam bir panik yaşanıyor. Milletvekilleri, önceki gün İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken Bakan Aksu'nun etrafını sardılar. AK Parti ve CHP'den çok sayıda milletvekili, yaşadıklarını anlattılar. "Telefonumuz dinleniyor mu" sorularından bunalan Aksu, ne yapacağını şaşırdı. Konuyla özel olarak ilgileneceğini söyleyen Aksu, CHP'li Osman Kaptan'ın da cep telefonu numarasını aldı, "Dinlenip dinlenmediğine bakıp, sana bildireceğim" dedi..

GSM ŞİRKETİ: MÜMKÜN DEĞİL
Dinlenme 'paranoyası' dün Meclis kulislerinde kendini yine gösterdi. "Dinlendiğimi biliyorum" diyen CHP'li Atilla Kart, cep telefonundan # 31# 31 ve kendi numarasını tuşladı. Daha önce bu tuşlamadan sonra karşısına, kendisini "Polis Rifat" diye tanıtan kişinin çıktığını belirten Kart, bu kez adının "Mustafa Turhan" olduğunu söyleyen kişiyle karşılaştı. Karşıdaki kişi "Beni niye rahatsız ediyorsunuz?" diyerek telefonu kapattı. GSM yetkilileri, bu şekilde bir dinlemenin olamayacağını belirtirken, Emniyet, dinlemenin ancak belli makamların onayı ile olabileceğini söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber